Categories
Blog

Tenisul merge mai departe

Romania a castigat in Cupa Davis,
dar weekend-ul a adus inca o solutie umana solida pentru echipa de Fed Cup prin Alexandra Dulgheru.

Ma bucur pentru baieti, i-am felicitat pe Twitter. Victoriile in meciurile pe echipe raman momente unice intr-un carusel profesionist in care esti singur, traiesti singur, lupti singur. Restul, e istorie, iar fiecare ramane cu interesul lui.

Si probabil cand ajungi sus uiti ca ai plecat de jos. Ne meritam soarta.

Despre solutii si formule avantajoase,

1. Formarea unui dublu puternic din jucatori care sa nu fie implicati la simplu reprezinta un plus decisiv [de cele mai multe ori] in dinamica intalnirilor de Cupa Davis. Ramane cu adevarat de gestionat cum faci sa aduni cat mai multi jucatori capabili de a juca simplu 3 din 5 seturi.

In perioada in care Mergea a revenit langa Tecau, Copil a fost sustinut de Ciprian Porumb pentru meciurile de simplu langa Ungur si Hanescu. Un jucator ce ar fi putut sustine simplurile devenise si Crivoi, iar asta si prin prisma conjucturilor.

Atunci, toate aceste obiective au fost distorsionate din exterior, mergand pana la a induce o alta formula de dublu [fara Mergea]. Azi, totul e bine. Si e bine ca totul e bine.

Din spate ar veni cativa baieti, insa pentru ei nu stiu in ce masura vor fi solutii. Asta e o informatie neplacuta.
Si totusi, poate Paval-Grigoriu sunt mult mai aproape decat pare pentru un posibil dublu.

2. Prin meciurile castigate in ultima perioada de catre Dulgheru, echipa de Fed Cup intra in aceeasi zona de confort. Begu si Niculescu sunt un dublu redutabil, in timp ce optiunile pentru meciurile de simplu au devenit foarte bune, inclusiv pentru Grupa Mondiala: Halep, Begu si Dulgheru, unde la nevoie Begu se poate odihni cel putin intr-unul din meciurile de simplu.

Olaru si Bogdan Elena reprezinta solutii oricand pentru meciul de dublu, in timp ce Cirstea mai are multe de oferit pentru meciurile de simplu. Cadantu, probabil ca si ea.

Din spate vin cateva fete, iar solutii par sa existe. Asta e o informatie buna, foarte buna.

Citind si “Cum vad parintii juniorilor romani greutatile tenisului de performanta“, reafirm:

Probabil cand ajungi sus uiti ca ai plecat de jos. Ne meritam soarta.

Tenisul merge mai departe. Si noi la fel.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *