Categories
Blog

Superdaddy

Succesul in tenis combinat cu statutul de proaspat mamica au mers mana in mana, Kim Clijters fiind o dovada de necontenit a momentului in tenisul feminin prin castigarea trofeului la New York. Pe de alta parte, circuitului masculin ii revin la randu-i laudele, dar si dilemele: victoriile in sir si rolul de tata pot culmina cu un campion la un turneu de Grand Slam sau pur si simplu este o combinatie nereusita?

Interesant sau nu este si faptul ca pe pozitiile de favoriti ai turneului austral se afla doi parinti, atat in intrecerea feminina cat si masculina, un surplus de magie ce atrage jocurile in culise mai mult decat cele de pe arena Rod Laver. Va reusi Roger inca un spectacol de gratie intr-un cu totul alt rol?

Statisticile spun ca nu ar fi primul, alti noua jucatori reusind castigarea castigarea unui trofeu de Grand Slam in proba de simplu de cand clasamentul ATP a inceput sa isi faca efectul in anul 1973. Deci, teoretic, totul e posibil si nimic nu ar fi nou, poate doar ambitia divina a maestrului Roger Federer in a cuceri un nou Everest.

Tenisul devine poate un sport atipic ce nu mai respecta regulile, ci dimpotriva se hraneste cu ele. S-au dus poate miturile cand trebuia sa castigi un Grand Slam inca de pe vremea junioratului si sa te retragi la primele scrancete ale bebelusului, cu atat mai mult o revenire in circuit dupa o pauza indelungata. Ma uit la Clijters si Federer si completez cu fenomenul Henin ce deja iata a depasit-o pe Dementieva in doua seturi, nimeni alta decat cea care in urma cu cateva zile trecuse de Serena Williams in doua seturi.

Sa fie oare o reluare? Inclin sa cred ca nu, desi poate as accepta o reintoarcere in timp.

Cine va castiga Australian Open? Poate Clijters, poate Federer, de ce nu Henin!?? Nu peste mult timp vom afla; deja insa regele tenis isi savureaza in liniste victoria suprema.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *