Categories
Blog

Sobolanii de net

Am fost infestat de comunism inca din fasa, dar ca voi toti nascuti cu cel putin 5-6 ani inainte de revolutie mi s-a dat dreptul de a alege intre a ramane acolo sau a pasi inainte. Am ales a doua varianta crezand cu tarie ca timpul schimbarii isi instaleaza cortul magic aducand cu sine libertatea, dar si democratia, acest fenomen cu doua taisuri ce ascunde in cotloane, mai nou,? SI sobolanii de net.
Cine sunt ei?
Sunt cei ce se insinueaza nevazuti prin fibra optica. Sunt cei ce paraziteaza paginile web ale celor ce scriu, folosind internetul pentru a-si etala frustrarile si a-si razbuna neimplinirile. Sunt cei ce lovesc marsav sub protectia anonimatului sau a diferitelor pseudonime ce le cad la indemana in mijlocul “creatiei literare”, persoane greu de gasit prin felul in care se fac vazuti. Sunt cei care injura, ponegresc, ataca, porcaiesc, instiga, mazluiesc orice continut in ultimul lor loc de joaca: spatiul de la sfarsitul fiecarui articol. Sunt cei ce atunci cand vad lumina fug cat cuprind cu ochii pasand totul inexplicabilului.
Asemeni sobolanilor din subsolul oricarui case.
Au rontait destul atingand din ce in ce mai mult si cablurile de internet la care s-au conectat instant, trezindu-se in fata tastaturii.Si-au continuat si in aceasta postura fuga de responsabilitate, ascunzandu-se de fiecare data cand trebuie sa spuna lucrurilor pe nume. Nu au taria de a-si privi adversarul in ochi, recurgand la plapuma multimii necunoscute sau la gesturi provocatoare. Un singur lucru e ca a doua natura la ei: fofilarea.
Ce nu vor sa inteleaga aceste animalute este ca nu se pot ascunde. Orice deratizare generala e un chin, dar nu si o imposibilitate. Ei pot fi depistati prin mijloace informatice cand topaie cu pasi greoi si apoi urmariti penal. Sau mai usor, li se pot taia labutele soioase suprimandu-le accesul la comentarii, dandu-le sansa si lor sa scrie un articol, nu numai cateva randuri. Bineinteles, daca o si pot face ei si nu cei platiti pentru asa ceva.
Poate zecii de ani de comunism in care romanii au exersat cu sarg turnatoria sub protectia anonimatului ar putea fi aratati cu degetul. Ar fi insa o minciuna prin care oamenii s-ar refugia in cotloanele intunecate de frica celor ce isi infig dintii numai atunci cand nimeni nu ii vede. Si, trebuie mentionat ca la fel ca mine, au cu siguranta dreptul sa aleaga.
Dupa exact doi ani de la postarea primul articol pe acest blog am ales in mod fortat sa moderez comentariile, singurul regret fiind ca libertatea de expresie nu poate fi oprimata si asta prin constitutie. Vorbim insa de comunicare om-sobolan ce nu poate fi acceptata decat prin intrarea in normalitate si anume …
spune cine esti ca sa stiu cu cine vorbesc.
Dupa exact doi ani de la postarea primului articol pe blog concluzionez ca am facut bine prin decizia de a scrie vizibil si transparent, singura mahnire fiind ca nu am scris mereu si numele celor in cauza, alegand garniturile intesate cu branza gata de praduit moka de catre sus numitii. Am facut bine alegand sa scriu EU, antrenorul si omul Ovidiu Popescu, pentru ca atunci cand TU vei avea ceva de spus sa stii unde sa vii sa cauti. Sa te uiti in ochii mei, sa nu scuipi, sa nu ameninti, sa nu injuri, sa nu sari la bataie, sa nu ma faci pe la spate … sa ai demnitate spunand tare si raspicat: NU E CA TINE si uite de ce.
Pentru cei ce vor alege sa ramana sobolani, nu le doresc decat alergatura usoara pe cararile intunecate. Pentru cei vor alege sa stea la masa oamenilor le urez bun venit si un nume, ca sa stiu cu cine vorbesc. Pentru amandoua categoriile insa, comentariile vor fi de acum incolo moderate.

Cu drag,

6 replies on “Sobolanii de net”

bravooo coach :X:X:X:X
sper k deratizarea sa vina cat mai repede :X:X

Despre ADEVARATII sobolani de net.

Salut prietene,

Vazand postarea ta anterioara nu pot spune decat ca, singurul sobolan existent pe aici esti doar tu. Nu pot sa cred ca daca ai ceva concret impotriva unor oameni nu poti actiona pe cale legala, ci doar asa fatarnic, ascunzandu-te in spatele acetui blog, pentru a te face auzit, caci nu te baga nimeni in seama in viata reala. Dar ce sa discutam noi cu tine despre lege, cand tu consideri ca ai ajuns sa imparti urmarirea penala in Romania. Daca tot crezi ca esti in stare sa urmaresti penal, poti incepe cu tine… si nu cred ca are rost sa spun aici de ce… tu sti mai bine… Jignirile si contextele in care judeci anumiti oameni nu fac decat sa arate adevarata ta fata si personalitatea ta uracioasa de care dai dovada atunci cand iti vezi numai interesul propriu. Democratia de care te bucurai anterior a dat posibilitatea unora ca tine sa fure, sa insele si sa pozeze in mielusei, dar Dumnezeu pe tine te-a insemnat si nu poti vorbi sau tipa ca un om normal. Probabil ca aceste frustrari ale tale te fac sa te manifesti ca sobolanii de care vorbeai anterior. Ce drepturi sa-mi arog, cand eu si tatal meu in revolutia din Decembrie 1989, culegeam morti de pe strada, fara a cere certificate de bravura sau vre-o recunoastere, pentru a ajunge sa vad "oameni" ca tine exprimandu-se liber intr-un asa mod.
Mi-e rusine si jena sa traiesc pe aceasta planeta langa asemenea fiinte.
Iti doresc succes, multa sanatate si fericire.

O zi buna.

Zilele acestea cind scriam aici citeva rinduri am vazut diferenta si realitatea dintre tarile din Vest si cele din Est cit si nesimtirea si granduarea citorva persoane care apar in spatele utilizatorilor anonimi care se bat in piept ca stiu tot in acest sport dar in realitate sint niste oameni fara coloana vertebrala a caror gelozie fata de succesele altora nu-i mobilizeaza pentru a reliza si ei acelesi performante ba mai mult ii transforma in niste fiare dornici de scandaluri batai si injuraturi postate intr-un site dedicat tinerilor jucatori ai clubului olimpia care prin sacrificiile lor au reprezentat tara aceeasta pe plan international!
Ma uitam la acele comentarii fara inteles cit si la usurinta acestor oameni de a vorbi si jignii atit de usor anumite persoane care in realitate sint oameni ca toti ceilalti dar in relitate persoane care se sacrifica,lupta muncesc pina la epuizare pentru un singur scop:acest sport TENIS.
Cei care au scris atitea injurii ar trebuii sa-si ceara scuze fata de acesti oameni tineri cit si a sportivilor pentru rezultatele lor fantastice cu care noi ceilalti ne-am tot mindrit dealungul ultimilor ani!

Ca sa raspund inca o data celor fara coloana vertebrala si celor care gelozia si neputinta de realiza ceva in viata as dori sa va povestesc o intimplare care m-a socat:
Ma aflam saptamina trecuta la sediul fed spaniole de tenis RFET pentru un dineu pentru sarbatorirea oarasului Barcelona ca gazda a finalei de cupa davis 2010.
Am spus SOC pentru ca era o sarbatoare a tenisului spaniol la care au luat parte presedintii fedratiilor internationale ATP,WTA,ETA,ITF cit si reprezentatii federatiilor care au luat parte la aceasta editie a cupei davis dar spre stupoarea mea reprezentatii FRT au lipsit sau nici macar nu au fost invitati.
Am spus soc datorita faptului ca pe la mijlocul acestei dineu s-a trecut la prezentarea tuturor tarilor participante iar la pronuntarea numelui tarii noastre presedintele federatiei ITF DAVE MILLES se opreste scoate o foita si spune:
AS DORI SA TRASMIT PRIN INTERMEDIUL d-l POPESCU LORENZO prezent la o masuta prin spatele salii: salutari tenisului rominesc, sportivilor care au reprezentat aceasta tara in copetitiile internationale avind succese si demonstrind inca o data ca Rominia ramine o forta in tenisul mondial salutind ANTRENORII cit si urmatorii JUCATORI:
VICTOR HANESCU
SORANA CIRSTEA
MONICA NICULESCU
OLARU RALUCA
BOGDAN ELENA
ANA BOGDAN
CRIVOI VICTOR
CIPRIAN PORUMB
DULGHERU ALEXANDRA
ELENA CADAR
DINU CRISTINA
BUZARNESCU MIHAELA.
BEGU IRINA
ELENA DJABA(EUROPE)
Ce moment a fost atunci intr-o sala plina de colosii acestui sport sportivii rominiei nu au fost uitati!!!

Si cred ca lista ar mai fi continuat daca noi rominII am fi mai uniti si mai profesionisti
Acea campioana care a injurat la cmpionatul pe echipe se afla pe lista deci ca sa fie pe aceea lista si-a adjudecat acest statut prin munca daruire sacrificiu.

@prietene, comment 2
Am retinut remarca si am postat-o. Jos palaria pentru ce ai facut impreuna cu familia la revolutie si iti raspund ( in cotextul formulat de tine ) ca am denumit "sobolani" pe cei ce nu reusesc sa isi dezvaluie numele atunci cand scriu, devenind anonimi de drept. Asa cum observi, nu postez doar comentariile care imi sunt favorabile, ci si cele ce nu folosesc cuvinte murdare, acceptand fiecare punct de vedere. Astfel, nu ma ascund nici pe blog nici in viata reala, singura diferenta fiind ca atunci cand vorbesc in amandoua situatiile devin eu "sobolanul", desi ma identific cu cel putin un nume.
Multumesc de feedback si te astept cu un nume. Atat pe tine cat si pe ceilalti anonimi.
Cu drag,

Am crezut ca prin postarile anterioare am sa mai calmez spiritele pe acest blog dar vad ca cineva a scris pe blogul lui coach citeva lucruri care nu tin cu fenomenul sport sau cu sportul tenis.
Nu inteleg de ce este acuzat ovidiu pentru ca si-a spus punctul de vedere fata de realitatile din tenisul rominesc de rugulamentele schimbate la cerere sau de interesele dv acelor care face-ti git pe aaici pe site sau pe la garduri.
Urmarirea penala nu incepe cu cei care care ridica trofee pe la Paris sau NEW York incepe cu aia care au facut revolutia aceea si care au avut beneficii in urma ei.
Nu ai avut recunoastere asta este adevarat dar nici nu avei nevoie ca doar esti romin si sarise-i in ajutorul altui romin dar cred ca esti beneficiarul unui wc ca la tenis in varianta unei functii pe care cred ca o ai(varianta rominia anul2009)
Degeaba am facut revolutie si intram in UE daca nu stim decit sa amenintam si injuram.

Comments are closed.