Categories
Blog

Kusturica si tenisul?

Barierele bunului simt inca respira cu forta in carcase umane fragile supuse din ce in ce mai mult agresiunii verbale intr-un sport alb cu numele, dar din ce in ce mai patat de pete corozive. Ce stiti voi de fapt? Ceea ce auziti mazluit in stanga si dreapta sau de cele mai multe ori din fata ochilor bombardati de secvente, randuri, interese, un prefabricat incolor adaptat la ceea ce trebuie atins de unul dintre cei ce calca pe cadavre cu biblia in mana.
” … din pacate pt cei care ar trebui sa fie modele,antrenori sau conducatori de cluburi,sportul tinde sa devina alibiul unei agresivitati incisive,al unei violente legale,si sa ofere acestor porniri un teren fara granite,unde conteaza doar scopul de atins,iar sportul ajunge un refugiu unde isi golesc raul acumulat.” O spune un copil transformat in sportiv si oripilat pana la extreme de ceea ce a putut indura intr-o seara de tenis la un Campionat National pe Echipe.
Am citit cuminte randurile aruncate in acest articol. Am rememorat la fel de cuminte momentele din acea seara. Am fost acolo, pe banca, langa sportiva cu profil de campioana careia victoria si curajul i-au adus ocara si cuvinte dure.
Probabil si ea va citi cuminte aceste randuri. Probabil si ea la randul ei va rememora la fel de cuminte momentele din acea zi de pranz. A fost acolo, la gard, langa antrenorul “prostanac” caruia coloana vertebrala si curajul i-au adus amenintari, injuraturi si flegme.
Si voi cititi cuminti. Si voi treceti peste intr-un final caci randurile nu dau nume sau situatii concrete, ci refugii permanente ale celor ce nu au puterea sa puna punctul pe i. S-a ajuns ca brutalul sa intimideze sportul alb colorand colturile terenului in pete negre. Ajutat si protejat din plin de tusierii deghizati in oamenii devoratori de sport.
Ne trebuie un nume, macar un nume pentru ca totul sa aiba sens. Nu-l veti afla de aici, nu azi si nu acum … poate ca sunt las, de ce nu demn de mizeria ingurgitata. Arunc insa o intrebare: ce club participant la competitiile pe echipe a incalcat regulamentul de desfasurare prin “acord” de comitet director in mod flagrant si lipsit de orice temei? E unul singur … alipit prin acord tacit cu numele nespus.
Ce titlu, ce articol scris de o sportiva ce singura ei vina e ca ii place sportul cu racheta !?!!!
PS:
– a redacta un “anunt” postat joi in timpul unei competii ce a inceput de luni dupa un regulament afisat vizibil ce modifica substantial acelasi regulament afisat
– a lipi o foaie cu randuri fara data sau numar de inregistrare denumita “anunt”
– a enunta in “anunt” cluburi fara nume ce solicita modificari
Si …
A culege acelasi numar de echipe inscrise si formate dupa regulamentul calcat in picioare cu exceptia UNUIA SINGUR!!! … miroase a altceva decat ceea ce scrie in ultimul paragraf al anuntului respectiv. Coloborat cu ceea ce scrie sportiva ne pune pe un drum fara speranta de vindecare. Dar cine e bolnav, nu?
PS: am incheiat foiletonul de nereguli de la Campionatul National pe Echipe Seniori 2009 cu dezgust. Inca un an transat de interes a brazdat tot ce a putut. Medaliile insa au ramas neatinse.Ca asa-i in tenis!
Cu drag,

18 replies on “Kusturica si tenisul?”

Fratilorrrrr, omul asta nu latra degeaba! S-a intrebat cineva: "despre cine vorbeste asta,ma?" Daca da, care-i raspunsul? Daca nu-l stiti, de ce nu-l intrebati? Aratati-i interes, nu cititi acest blog ca pe un cotidian de scandal, da iar a mai scris asta, frumos scrie, are talent, nu? Nu asta urmareste el. Se zbate pentru corectitudine, pentru egalitatea cluburilor si a sportivilor. Din cate stiu eu, de 3 ani se chinuie cateva cluburi (si persoane) din Bucuresti sa-l rastoarne din clasamente (si nu numai), e un "ghimpe" pentru ei (pentru ca e corect), iar pentru sportivi e o poarta spre inalta performanta. Acest om e prea delicat intr-o lume de badarani! Coach, sper ca vorbele tale sa fie auzite si intelese candva, de cine trebuie!

Buna ziua ,,coach"k asa am inteles ca asa ti se spune…nu ai fost pe banca din drepetul terenului 8 caci acolo sa intamplat ce ai povestit,si nu aveai dreptul sa vorbesti pt k nu stii exact ce s.a intamplat!Persoana cu ,,profil de campioana"a inceput sa injure si sa se certe cu persoanele aflate pe banca!Dupa ce aflii care este adevarul poti vorbii si poti scrie cat vrei tu!hai fii mai atent la detalii;),,coach"!

Mincinosule de ce nu spui ca ai luat papara si medaliile erau sa fie atinse de sportive adevarate nu hoatze si mincinoase cum sunt unele de la tine … asa e in tenis
TCB

haideti fratilor sa va zic eu ce s a intamplat..in seara aceea eu eram pe banca in spatele terenului 7 sau 8…le sustineam pe prietenele mele de la livone….in limitele bunului sim…moment in care la un moment dat d-soara elena cadar(catar)se intoarce spre mine si imi spune"futu ti mortii ma-tii"…hellooooo….am ramas cateva secunde fara cuvinte cum de o putoaica de 16 ani isi permite sa vorbeasca in halu asta pe terenul de tenis,cum isi permite sa i se adreseze in asemenea hal unei persoane pe care nu o cunoaste si care culmea este si mai in varsta ca ea cu 9 ani????pai cand jucam eu tenis ea statea pe la garduri avea 5-6 ani si se holba la noi…hai se fim seriosi ca asta nu mai e campioana,,o jucatoare fara caracter nu se poate numi campioana,deci dl antrenor dc vreti sa aflati ce sa intamplat b cu mine si o sa vedeti;)

De ce n-o fi loc pentru toata lumea pe malul Dambovitei?!De ce o fi nevoie sa mai si citim trivialitati , cand auzim destule in orice moment al zilei..?
Sunt trist, Coach ,si pentru coach , ca unii de-si zic "oameni" improasca in jur cu mizeria lor.Sunt dintre aceia care il cunosc pe Coach ca pe un educator adevarat (nu e nevoie sa ai multi ani ca sa fii valoros), unul dintre putinii de pe marginea terenului de tenis interesat de tot ce se intampla in jur, dar mai ales interesat sa schimbe lumea din jur intr-una mai buna; incearca sa aduca aici cate ceva din ceea ce a vazut in "lumea larga", unde lucrurile functioneaza dupa reguli respectate de toti, unde privim cu jind si , uneori, cu speranta.Coach e unul dintre putinii pe care ii stiu care incearca sa faca asa incat sa vrei sa ramai aici si sa pui umarul…Sa fii spurtivul lui mi se pare un noroc.
Am scris un pic din reactia provocata de citirea ultimilor articole si commenturi si sub impulsul unei amintiri recente:pe Rambla , in Barcelona, undeva in Europa, in fata unui stand cu caricaturi, erau o fetita de vreo 3 ani si mama ei.Mama o intreaba pe fetita cine este intr-unul dintre portrete.Copilul , cu gura pana la urechi (si bucuria adunata din tot Bucurestiul intr-o zi) raspunde: Puyol!!!
Minunata imagine reflectata din sport, spectacol si viata.
Nu stiu amanunte din culise, nici nu cred ca e nevoie.
Cu drag ,
yo , mam

buna seara
as dori si eu sa felicit jucatorii si jucatoarele care au reprezentat Olimpia Bucuresti in cadrul campionatului national pe echipe reusind sa-si adjudece medaliile de aur si bronz sa salut in acelasi timp staful technic care vad ca este criticat vehement de un CASTRAVETE STRICAT cit despre scaparea campioanei elena cadar trebuie sa intelegeti ca intr-un meci sportivii se mai si supara daca sint tachinati.
daca acel domn spune ca a jucat tennis trebuie sa inteleaga dar vad ca nu prea l-a jucat
indelung pentru al intelege.
FATA ACEEA A ESIT CAMPIOANA PE VALOAREA EI,MUNCA SI SACRIFICIU!
FELICITARI OLIMPIA BUCURESTI TUTUROR JUCATORILOR CI SI STAFULUI TECHNIC DIN BARCELONA VA SALUTA FAIMOSUL LORENZO SI CITITI ACEST BLOG ALE LUI COACH CIT SI URMATOARELE COMENTARII CAR LE VOI ADRESA UNUI CCASTRAVETE!

Anonymus o fii ea campioana da nu la tenis…e campioana la injurat si certat cu lumea….la tenis inca nu se poate numi campioana!!P.S:si e cea mai mare campioana la minciuni dalea mari rau:))

sa stii sa-i dai incredere atunci cand numai are…
sa stii sa il ridici atunci cand este jos…
sa stii sa-l faci sa rada chiar si atunci cand plange…
sa stii sa il indrumi cand la rascruce este….(coach a fost singurul care le-a facut pe toate)
….:)
de multe ori singur impotriva tuturor,se lupta nu pt el…ci pt cei la care tine…
..e simplu sa arunci cu noroi in oameni …este usor sa critici,sa tipi,sa scuipi…dar f greu se apreciaza un om cu caracter…
CARACTERUL ESTE BAZA DREPTUNGHIULUI < IAR INTELIGENTA ESTE INALTIMEA (N. Bonaparte)
Multumim coach 🙂

Se vede ca romanul nu stie sa piarda, oricum foarte urat ce s-a intamplat, mai bine recunoasteti ca Olimpia a fost mai buna, se cheama fair play, dar in acea seara tenisul nu a fost sportul alb iar diferenta mare intre un meci de fotbal si ce a fost acolo…nu am cuvinte…

cind spun faimosul de lorenzo jucatorii de la clubul olimpia stiu cine este Lorenzo iar porecla faimosul a aparut datorita faptului ca am inebunit si nebunii asa ca o sa te inebunesc si pe tine!!!

Fratilorrrrrrrrr,dar chiar asa nu va e putina rushine…vorbiti de tenis de sporturi albe,de oameni civilizati…spuneti de altii ca se cred prea destepti ca sa se coboare la acest nivel ca sunt inculti ca nu stiu ce e ala dictionar…pai daca ati fi voi asa destepti si culti nu v-ati coborI voi la nivelul asta.am ajuns sa ne injuram pe blog si sa ne bagam si sa ne scoatem …ca doar suntem romani …nu avem pic de educatie…si pt ce??????????????
pentru o vedeta care corect aveti dreptate din sacrificiu si munca a ajuns acolo campioana..bravo ei…e munca ei nu i-o ia nimeni dar asta nu inseamna ca trebuie sa se creada ca e vedeta pentru ca mai are foarteeeeeeee muuult pana sa ajunga acolo…si sa se compare cu jucatoare adevarate ca raluca sorana si mai sus ca ele…abia atunci…sa se compare cu ele…pana atunci sa si vada de treaba ei pt ca eu cand eram de varsta ei ..nu ridicam nici ochii la jucatoare mai mari decat mine ca varsta…dar sa le injur…pai sa puna mana sa-si dea seama ca nu suntem la piata pe terenul de tenis si sa invete ce inseamna sa fii o campioana in adevartul sens al cuvantului…nu doar cu numele…ci sa fie campioana si sa numai vorbesc de fair-play atat pe teren cat si in afara…si atat cu persoanele care incurajeaza echipa ei cat si pe cele din echipa adversa …pentru ca in tenis azi esti prieten maine numai esti…asa e si in viata…deci sa-si dea seama…ca ea nu are in total ani,atati cati am eu de tenis…si mai terminati cu injuraturile pentru ca ne putem intelege si ca oamenii…
va multumesc o seara plakuta …si elena…invata sa te porti ca la varsta ta ..trebuie sa ai respect pentru tine mai presus de toti ceilalti…

In ultimele comment-uri limbajul folosit a fost extrem de vulgar ceea ce contravine regulilor de postare pe acest blog. Decizia de stergere este pentru toata lumea, comentariile scrise in limita bunului simt fiind pastrate, iar de acum incolo vor fi aprobate.
Aveti dreptul sa va spuneti parerea, nu se cauta diplomatie sau cuvinte academice, insa vulgaritatile sunt excluse.
Anunt postat de un administrator al blogului cu incuviintarea detinatorului acestui blog.

auzi-tzi man….voi astia jmecheri kre nu avetzi o treaba cu tenisul nu va mai treziti cu gura-n…….degeaba…unii se chinuie k sa arate lumii intregi k si romanii sunt buni…in alte tzari suntem vorbitzi numai de rau si ne injura….dc nu intelegetzi k unii oameni vor sa schimbe imaginea romaniei pentru alte tarii..Sa fim si noi laudatzi cum sunt altii….voi niciodata nu o intelegetzi la cat munceste oamenii astia…

Calculatoarele de la care s-au folosit vulgaritati sunt identificate dupa urmatoarele IP-uri:
1)IP: 77.81.212.200 , 212-200-mza-enternet.titannet.ro ( anonymous, colosul )
2) IP: 195.178.121.42 , 195.178.121.42 ( barbie7ken )
Sunteti rugati a va revizui limbajul pentru a mai putea comenta pe acest blog.
Celelalte IP-uri de la care s-au trimis comment-uri sunt in ordine, cu atentionarea userului Lorenzo.
Comment-urile ce asteapta sa fie moderate vor fi aprobate de catre detinatorul acestui blog in cel mai scurt timp posibil.
Anunt postat de un administrator al blogului la cererea si cu incuviintarea detinatorului acestui blog

hai totusi sa fim seriosi..oricat de tachinat ai fi ..nu te intorci si injuri persoana care te tachineaza..atata timp cat de pe margine nu se urla in timpul punctului..incurajarile nu cred ca deranjeaza asa mult..sau chiar daca deranjeaza,reactia elenei a fost exagerata,parerea mea..

Dear coach,

Care era clubul care nu a respectat regulamentul initial ptr. CNE ?
Daca este vorba de Livone-atunci discutiile anterioare nu mai trebuie sa existe.
Felicitari sportivilor si antrenorilor echipei CS Olimpia

Am inteles si imi pare rau pentru limbajul pe care l-am reprodus in citeva rinduri scrise pe acest blog la suparare,care ar trebui sa fie numai pentru cei interesati de acest sport cit si pentru acei care ar trebui sa accepte si sa mai invete si de la cei tineri deoarece majoritatea jucatorilor valorosi din topurile atp.wta,itf junior,eta au antrenori care nu depasesc virsta de 35 de ani.
Dar vad ca in rominia am ajuns sa continuam in aceasi mentalitate si nesimtire!
Imi cer scuze inca o data pentru ceeea ce am scris sub numele Lorenzo!!!!!!

As mai dori sa-i raspund celui care a scris sub numele barbie7 ca de 3 ani sint antrenor in cadrul Federatiei Spaniole de Tennis din Barcelona,cit si antrenor cu licienta ITF JUNIOR TEAM DIN ANUL2008 LUNA MAI(londres).
As mai vrea sa ii mai aduc la cunostinta aceluias utilizator ca in ultimii 12ani tara noastra draga,Rominia nu a avut nici un antrenor in cadrul unei federatii internationale (ITF )fiind si primul romin care lucreaza cu contract indefinit(permanent) din toata istoria Federatiei Spaniole de Tennis.
Aa ca barbie7 adu-mi aminte ce antrenor care are zgura pina la barbie si 40 de ani in tenis asa cum a scris si utilizatorul COLOSUL si ANONYMUS a lucrat vreodata la vreo federatie internationala din vestul Europei sau in cadrul fedratiei romine de tenis si ce performante au avut acestia!!
ASTEPT RASP!!!
GARCIAS I PERDONAME PARA TODAS LAS MOLESTIAS!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *