Categories
Blog

Slabiciunea circuitului de juniori

Exista multe lucruri pozitive in ceea ce priveste participarea sportivilor in cadrul circuitului de juniori considerat ca si rampa de lansare spre ATP sau WTA. Ca si obiectiv final, federatia internationala l-a creat tocmai ca si o oglinda a circuitului profesionist, incercand sa sprijine juniorii cu climatul si atmosfera turneelor mari, precum si cu ritmul de profesionist.

Fara indoiala, efortul specialistilor a fost maximizat, insa, se pare, ca exista o bresa. In urma analizei amanuntite a rezultatelor acestui proiect se pare ca exista o slabiciune: foarte multi dintre juniorii buni nu au reusit sa ajunga jucatori de prima suta ATP sau WTA, motivul principal fiind faptul ca circuitul de juniori nu este tocmai o copie fidela a circuitului de seniori si asta datorat aspectelor financiare.

Juniorii odata trecuti la seniorat se lovesc de faptul ca trebuie sa isi plateasca fiecare cheltuiala facuta la fiecare turneu de tip futures sau challenger, lucruri ce in cadrul circuitului mondial de juniori erau suportate de organizatori. Acest lucru a diminuat considerabil participarea juniorilor mai departe in circuitele de seniori, aspect ce in acest moment este serios discutat la nivelul conducerii federatiei internationale.

Sigur ca poate “prize money-urile” pot fi considerate si echivalari decente ale conditiilor de ospitalitate pe care le regasim la turneele de grad 2, 1 si A la juniori, insa realitatea statistica spune altceva.

Zvonurile indica faptul ca si circuitul de juniori se va adapta rigorilor circuitului de seniori,? turneele stopand ospitalitatea. Exista discutii intense si in randul organizatorilor de turnee, la una dintre ele participand personal si eu, anul trecut la Canadian Open, turneu de gradul 1 de juniori. Exista schimburi de pareri, exista multe semne de intrebare.

Se va? alinia circuitul de juniori la circuitul de seniori?

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *