Categories
Blog

Situatie de fapt

Situatia de fapt este una dezastruoasa, insa mare noroc ca uneori putem trece peste hop cu atata usurinta, poate si de ce nu cu mult mai bine decat in orice scenariu imaginativ fabricat intr-unul din visele negre ale oricaruia dintre noi. Pftiuuu drace cate apar zilnic, de la gauri uriase pana la intepaturi infime, toate greutati zilnice ce aduc indubitabil negrul la rang de culoare absoluta intr-un spectru monocromatic din ce in ce mai clar, lucruri ce nu fac decat sa macine pusculita cu energie ascunsa undeva la ciorap pentru zilele mai putin faste.
Daca dau drumul la televizor, mai bine il inchid in secunda doi, caci o umezire vizuala numai pentru cateva secvente m-ar duce in pragul apocalipsei la cate stiri de la ora 5 de la ProTv s-au generalizat la orice ora din zi pe orice canal TV. Radio? Da de unde liniste si aici, asa ca merge un ProFm Dance si un VibeFm de minune pe strazile de poveste ale unui Bucuresti atotputernic in gunoaie si blocaje rutiere. A mai ramas probabil netu’, caci aici de cate ori dau click pe firefox imi intra pe google si de acolo la bookmarks repede la unde am nevoie … si stop, bang, alerta maxima, generala si de cod coloristic avansat pana si aici, caci de ieri pana azi ceva s-a schimbat in cadrul cunoscut mie, voua, noua.
Sunt anuntat prin telefon ca “un nou an mai bun” este un fleac strengaresc spus la misto doar ca da bine si scurt pe doi mi se face un anunt de parca la comanda tiuitul urechilor a inceput sa toarca diesel. Astfel ca am constatat eu ca nici pe net situatia nu e cu fundita ca la gradinita, ba mai rau decat in restul.
Concret, daca dati click pe Olimpia Tenis se va observa cu ochiul liber ca unele sectiuni sunt goale pusca, ca dupa o guvernare postdecembrista in vistieria statului. Ceea ce suna a paguba majora si, de ce nu, a graunte de nervi degeaba. Mai poti spune ceva? Ca asa cum gazu’ a fost oprit ca o terta persoana nu stiu ce a avut, asa si la mine, soarta, bat-o vina, si-a facut jocul de noroc, lasand tertii sa decida intr-un joc de dublu unde prin bunul simt doar doi au voie sa joace. Mergem mai departe, mai saraci, mai fraieri, mai ca noi romanii, ca deh, daca am fi toti terti s-ar umple tarisoara cu alde asemenea ipostaze seci … oare in alte conglomerate umane asemenea fapte ar aduce poate si consecinte?
Ah, si ca sa nu uit, ce ar trebui sa fac in acest moment, intr-o situatie ca asta? Ca daca vorbesc sunt catalogat “gura mare”. Daca scriu “dau cu subsemnatul”. Stiu, poate daca tac sunt perfect. Sau asa cum ar trebui sa fiu. Nu stiu altii cum sunt, dar cand jecmaneala e la drumu’ mare, sa taceti voi fratilor, caci eu voi scrie si voi vorbi asa cum scrie in articolul 30 din capitolul 2 din Constitutia Romaniei, indiferent cat de mult voi fi haituit si hartuit la propriu de hienele comuniste dornice de ciolan si rau provocat, niste animale salbatice licentiate in manipulari de masa si tras sfori.
Am trecut de la una la alta jongland, poate, cu esenta, dar uneori …
Cu drag, inainte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *