Categories
Blog

… si continuarea!

Despre motivatia de a intra sa joci tenis in zilele noastre m-as putea ocupa mai multe zile decat imi pot permite; nu am timpul si nici nervii, desi poate s-ar merita sa arunc in lupta ceva sau cate ceva.

In plin traseism politic si postelectoral a cam tot ce a fost portocaliu si acum probabil verde, miracolul de a lupta pentru a fi mai bun decat cel din fata ta are de trecut un test alb pe care tenisul romanesc il adoptase la un moment dat si pe care acum l-a transferat incognito spre dorinta de a castiga cu orice pret. Orice, mai putin progres si o mentalitate a lucrului bine facut.

Sigur, conteaza poate mai mult cifrele; niciodata insa lumea nu le citeste. Spera insa …

Miracolul de a fi mai bun ca tine insuti azi fata de ieri si maine fata de tot ce a trecut pana atunci poate fi un punct al constientizarii si stabilirii unui standard interior al fiecaruia in raport cu restul. A fi antrenat pentru a descoperi noi limite ramane un miracol in fata unei realitati in care comparatia cu punctele din dreptul celui din fata paleste direct si neincetat. Si o lupta inegala a celor ce vad in spatele tenisului izvorul motivatiei de a mai pasi macar o data pe terenul de tenis pentru a juca tenis. Restul sunt ei campionii.

Toti se gandesc la victorie pentru ca toti se gandesc la cifre; a devenit un sport national post decembrist sa intinzi mana celui din fata pentru a spera … repet, raman cei cativa care probabil se gandesc la fapte. Si apoi la cifre. Inteleg insa de multe ori ca societatea strica. Nu insa si daca nu vrei sa fi stricat.

Ramane pe alocuri o problema de educatie si supravietuire; sa incepi tenisul din prima clipa pentru a aduna cifre declanseaza o boala greu de vindecat, un diagnostic vizibil din pacate pentru cei ce au trait microbul si in final traibil de cei carora nu le ies calculele. Oftez usor … pentru ca e nu e usor sa spui celor mici si inarmati ca’n filmele americane ca 1+1 invatat la scoala nu fac 2 la tenis. Ar fi fost prea frumos sa fie atat de simplu.

La talpa tenisului lucrurile au o rezolvare; mai putin antrenament pentru a fi atat de bun in competitie. Poate mai multa competitie pentru a fi mai bun la antrenament. Si nu cu cosul; sau cu cifrele. Nici macar cu antrenorul. Cu tot ce misca in interiorul tau pana te mananca’n palma sa incerci si altceva.

Cum sa faci? Eh, asta este un miracol. Nu insa unul invizibil.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *