Categories
Blog

Returul unui serviciu

E inuman ceea ce ofera Parisul in aceste zile, dar e prea frumos sa ii rezisti. Din pacate, nu de spectacolul oferit acolo voi scrie. Ii las pe ei cei ce o fac bine sa continue.

Nici nu stiu cum as putea sa incep si mai ales, de ce sa o fac. Dar o fac.

Da, sunt unul din cei ce a atras atentia asupra faptului ca organizarea Campionatelor Nationale Individuale, din nou ca si in trecut,  fara implicarea executivului federatiei ar putea reduce calitatea in sensul normal al oferirii conditiilor cat mai bune posibil pentru ei, sportivii.

Si da, sunt unul din cei ce a propus si a sustinut organizarea acestor turnee in tara, numai pentru cele organizate in aer liber si numai cu implicarea directa a executivului federatiei. Iarna inca nu exista o infrastructura adecvata.

Era pe vremea dinaintea votului directionat cu interes, spre un interes.

La scurt timp constat ca atentionarea mea a fost partial concretizata in fapte, existand si exemple pozitive care au tinut cat au putut calitatea aproape de statutul castigat de campionat national. Lor, felicitari si tot asa in continuare. Mie, mea culpa.

Pana la urma se poate. Si asta e important. In acelasi timp, sa fie un proces care nu va inceta sa existe.

Exista insa Sibiul care a schiopatat, faultand constient si direct Mediasul in obtinerea licentei de organizare. Cred cu tarie si in aceste conditii ca s-ar fi putut face mai mult si acolo, dar este timp de acum incolo, cu atat mai mult cu cat Mediasul s-a ales ca si in trecut cu rezultatele pe teren si atat.  Si probabil cu ele se va alege si pe viitor. Si atat.

Pentru ei, castigatorii punctelor, nu cred ca exista scuza sau argument pentru alegerea locatiei, dar au respectat-o. E un gest marunt al unor oameni carora li s-a pus eticheta in mod eronat si acum platesc, la fel de marunt, pentru tupeul de a fi facut ceva in loc sa stea sa astepte votul, eventual schimbarea.

Pot spune ca m-am alarmat prea usor. Pot, dar nu sunt lasat.

Un DA hotarat si argumentat. Impotriva Brailei cu toate panzele sus, desi orasul sau oamenii locului nu au vreo vina. Perseverenta lui, a organizatorului, in a dezamagi tot ceea ce misca m-a frapat in toate discutiile directe avute. Nu l-am inteles vreodata si am incetat sa o mai fac, dar totusi ei, restul, cu ce au gresit sa inghita cu forta tot ceea ce nascoceste el, organizatorul?

Am trimis comisiei de competitii actuale in scris un punct de vedere si l-am sustinut din convingere pentru realitatea din teren in tot acest timp trecut in care am fost membru al comisiei de competitii. Alaturi de mine a fost si convingerea tuturor colegilor din comisie, fara exceptie, la momentul respectiv, convingere ce a avut ca si temei fapte, argumente, inscrisuri si martori.

Presedintii, insa, au si ei slabiciuni.

De aici incolo se poate transmite o poveste sinistra, ciudata si cu nabadai despre care nu voi incerca sa scriu. Nu e rolul meu in a prelua in vreun fel. E dreptul vostru de a fi informati, asta inteleg, dar nu eu sunt vocea pe care o cautati. Responsabilitatea e a lor, a celor ce au reconfirmat derularea intamplarilor asa cum ele sunt traite de noi toti.

Altfel, nimic din toate randurile postate pe site-ul federatiei nu ar fi provocat atata haos in randul vostru. Caci da, exista haos. Exista intrebari. Exista insiruiri de cuvinte girate de un for oficial pe care nimeni nu le intelege. Exista aceasta realitate si da, de ea, pot scrie inca un pic.

Povestea insa ramane departe de voi.

Pentru a nu fi prins pe picior gresit cum ca textul la care fac referire s-ar fi schimbat intre timp, asa cum de altfel se intampla cu mai multe documente oficiale postate pe site-ul federatiei,  am reusit un ‘print screen’ al unui prim anunt important din partea organizatorului (click pe imagine):

Anunt important

Trecand si peste una din minunile existentiale in lumea tenisului in care un turneu cum e Campionatul National Individual de 12 ani, cu tablouri principale de cate 64 de jucatori, incepe intr-o zi si se termina in aceeasi zi (informatie publicata inca din data de luni 3.06 si care persista si in acest moment – 07.06.2013, dupa miezul noptii) … (click pe imagine):

Infocomp

… va las pe voi sa cititi inca un anunt important din partea organizatorului. Poate va intereseaza, pe unii dintre voi. Nu e postat oficial, insa a fost transmis spre postare cat se poate de oficial (click pe imagine si apoi forward in soft):

Un alt anunt important

Dezamorsarea bombelor de catre realitatea cruda de la fata locului mi-a excitat imaginatia si in acelasi timp mi-a declansat resemnarea. Dar voi, ignorati cat puteti si incarcati-va bateriile.

Voi, jucatorii, parintii si antrenorii veti avea de invatat regulile si regulamentele jocului de tenis pentru a pune umarul la cladirea bazei solide a tenisului romanesc, dar si oportunitatea de a trai in timp real reintregirea cu adevarat a marii familii romanesti tocmai acolo la Monte Carlo al bunului simt.

Am renuntat la ghilimele, pana si ele se dezic de original.

Pentru fiecare serviciu trimis in joc, returul va fi de fiecare data inapoi in joc, la siguranta.

E o lectie de viata pe care o traim toti si care a fost predata doar unora, undeva pe terenul de tenis. Nu e un apropo. E o realitate. Aceeasi realitate care mi-a bantuit copilaria, iar unora o mare parte din viata.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *