Categories
Blog

Ti(m)pul imperfect

De veghe.

Este o exprimare care mi-a ascutit simturile, mie si colegilor din breasla, toti niste cadre superioare purtatoare de sex feminin sau masculin. Era pe vremea ce sta sa vina in curand, din nou, probabil, in care meseria de antrenor FRT primea un input glorios de substanta ce avea menirea sa reglementeze ceva, dar nici acum nu prea stim ce. Si uite mostra:

“Stimati colegi (…) impreuna vom veghea la dezvoltarea Nationala, in fiecare Judet in parte, a meseriei de Antrenor FRT dar si a Tenisului din toate punctele de vedere”.

Brusc, se reinventase gasca de frecat menta in care rasul isteric provocat de randurile aruncate atingea un nivel ridicat ca si sonor, dar si ca durata neintreupta. E greu sa exprim caterinca infiripata de te miri de unde, insa a fost un moment in care acea bucata albastra mazgalita anual de viza platita aferenta antenorului ca si bir sistemului nu isi mai avea rostul pentru mine. A fost si unicul pana acum.

Cineva reusise sa traga apa peste toti cu un aer solemn. Si acum o face la fel. Nimic nu s-a schimbat, poate doar girul lor, al conducatorilor. Nimeni si nimic nu e perfect, ati spune. Nu contrazic si va las pe voi sa cititi, de ce nu sa va demonstrati contrariul, daca puteti.

Un scurt ajutor: click pe imaginea de mai jos, apoi click pe butonul pentru derularea paginilor inainte ce se regaseste jos in stanga in softul de prezentare. Luati un pahar cu apa. Si o batista. Sa incepem distractia:

Click

Pentru a nu exista vreun dubiu, materialul cu pricina este unul dintr-o suita de reforme si e la timpul trecut, undeva in 2009-2010 cand fostul cu pricina era la timpul prezent. Cum care fostul?

Fost

M-am decis sa scriu intrucat a redevenit activ, poate mult prea activ pentru ceea ce se considera a fi informatie de calitate. Si pentru a fi franc in exprimarea punctului meu de vedere:

a. nu am vazut pana acum ca cineva sa isi semneze memoriile cu statutul din trecut. Pana si in CV scrii perioada si  functia detinuta in acea perioada

b. nu poti prelua cateva randuri scrise de fostul pe care sa le postezi imediat, girand oficial o actiune derulata in mod privat, atat din sensul organizatorului, cat si al prestatorului.

Cat despre PTR, acesta este un organism privat ce nu are legatura cu sistemele educationale si licentierile asociatiilor nationale, ci este un mecanism de licentiere de sine statator. Sunt curios daca Colegiul Antrenorilor a aprobat aceasta actiune, cu atat mai mult cu cat exista (sau cel putin exista) un proiect de licentiere impreuna cu federatia internationala.

Cu drag,

One reply on “Ti(m)pul imperfect”

Cuvintele sunt de prisos. Gradina prostiei este mare. Gardul este mic. In cazul in speta, chiar foarte mic. Dar omului trebuia sa i se spuna intr-un fel “multumesc”. Si s-a gasit aceasta modalitate. Sinistra pentru tenisul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *