Categories
Blog

Realitatea statisticii

Urmaresc indeaproape zvacnirile electorale ale alegatorului roman care este pus la incercare in timpuri politice tulburi, in prag de criza economica si in dilema sportiva de tip tenisistic. Hai sa vorbim nu vorbe, ci pe cifre statistice care apar in diferite conjucturi sub diferite forme care se pot rezuma la doua directii clare: pe cine doriti la FRT? si cine va fi la FRT?
Obama nu poate sari calul asa repede ca sa vina si la FRT, pe scena politica sunt si acolo lupte marete astfel ca Geoana sau Tariceanu au pentru ce se sacrifica, deci raspunsurile sunt evidente ca pot fi din lumea tuselor de plastic, lucruri palpabile daca dupa fiecare intrebare de genu’ de mai sus se gasesc si variantele asemeni unui test grila. Ce spuneti daca vizitatorul de internet ar fi avut libertatea sa propuna el pe cine doreste la FRT? Ar fi fost interesant de vazut daca vreunul dintre candidatii anuntati ar fi avut si alti concurenti care din diferite motive nu au mers mai departe.
Revenind subit la oitele noastre, sigur ca normal este ca dintre candidatii ce doresc fotoliu prezidential ar trebui ales unul care sa poata sa se aproprie de insanatosirea sistemului si asta nu numai in fituicile electorale ci mai ales in zilele viitorului. Astfel ca inaintam si analizam la subiect ceea ce ni se prezinta in cifre pur statisitice ca fiind realitatea momentului. Regina are avantaj linistitor, regele si outsiderul sunt cap la cap si ajung regina impreuna, iar al nostru nenea Rusu incheie onorabil lista cu ce a mai ramas. Scriam in trecut ca regina joaca la simplu contra doi adversari, extrem de neregulamentar de altfel, dar real totusi datorita lipsei arbitrului ferm care sa atentioneza asta, iar asta nu se va schimba prea curand.
Lumea tenisului vrea schimbare si singura care are atu-ul acesta e regina, insa parca ceva lipseste din peisaj. Regele e prea linistit si sigur de victorie …
Ce poate lipsi? Un lucru simplu. Si anume ca cifrele induc in eroare, iar regina stie asta, pe cand regele se bazeaza pe asta. Ce se vede in cifre este pur si simplu alegerea unui electorat mai mult sau mai putin cunoscator de tenis si nu realitatea statistica pentru ca presedinte la FRT va fi ales nu cum vrea poporul, ci cum vrea membrul delegat. Si aici este o altfel de lume.
Cluburile au fost infiintate in ultimii ani la libera trecere, apoi au fost puse in stand bye la ordin si repuse in drepturi dupa avizul corpului de control al FRT. In sfarsit!!! Astfel, aceste cluburi vor delega cate un membru care va avea putere deplina de a vota spre binele CLUBULUI de care apartine si mai putin de binele sistemului conform zicalei “fie cum o fi numai mie sa imi fie bine”. S-au indreptat oarecum aceste mici “scapari” si au fost afisate pe site-ul FRT lista cluburilor cu drept de vot, iar la prima vedere putem spune ca tenisul don Romania chiar este dezvoltat la scara larga din moment ce avem cate cel putin un adapost tenisistic in fiecare regiune a tarii, dar la a doua vedere insa iti vine intrebarea: maica, ce inseamna club sportiv?
Fiecare club va trimite un soldatel la Brasov cu directive clare, putine fiind cele care merg la aruncatu’ banului sau inspiratia de moment, dar mai departe vin cu intrebarea: oare cel ce e investit cu incredere va vota cum s-a stabilit sau isi va schimba decizia la fata locului “fortat” de anumite imprejurari?
Atentie,
Ca cea ce scriu sondajele sunt eronate, faceti un poll pe membrii cu drept de vot si atunci realitatea poate deveni reala.
Atentie,
Ca membrii sunt influentabili pana la ora H, indiferent de ce li se spune de acasa.
Atentie,
Ca o mare parte din membrii sunt deja impartiti intre rege si regina, iar restul tind sa alerge catre outsideru’ flancat de rege.
Nu stiu cum va fi, dar m-as bucura sa se voteze in cunostinta de cauza cu inima plina de raspundere si nu cu interesu’ sacosei de umplut in prag de sarbatori. Realitatea insa va fi cu siguranta alta, iar statistica bat-o vina va ramane mereu cu totul alta Si nu de alta, dar mereu ramane vie d’ale lu’ Catavencu: “Eu cu cine votez?”
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *