Categories
Blog

Prostia si masteranzii …

Am fost atentionat la modul constructiv ca scriu … cam mult. Cel putin frate-miu adoarme, un lucru obisnuit la el de altfel, dar majoritatea celorlalti citesc si ei si trimit feedback sa scurtez uneori calupul de intentii transcrise real si pe hartie. Un semnal de schimbare … o sa incerc, dar nu promit 🙂
Cum e sa fii campion european? Maine o sa aflu si eu mai multe de la Ema care a avut o scurta perioada de refacere, dar asa cum am simtit-o pe drumul de intoarcere de saptamana trecuta cred ca este un sentiment placut.
Cum e sa fii antrenor de campion european? O sa ii intreb si eu pe aialalti cum o fi, ca gura sloboda ce stie multe a inceput sa emita pe frecvente fatise tot felul de gunoaie audibile ce imi provoaca gadilaturi verbale abundente ce risca sa se reverse in stil flux-reflux extrem de zgomotos.
Ce e greu de digerat este ca atunci cand nu stii miezul problemei e bine sa iti tii maximele ascunse si sa incerci macar sa egalezi performanta. Daca poti. Daca nu …
Trecem peste … ca ardelenii.
Pentru a raspunde totusi intr-un fel spun ca este cel putin eu am realizat tarziu ca s-a realizat o performanta, eu personal considerand normal a castiga maximul atunci cand participi, iar la felul in care a inteles sa joace Ema, surpriza creata, zic eu, tine de normalitate. Mai mult, eu gasisem imediat o hartiuta cu ce aveam de lucrat in continuare si mai putin o hartiuta in care eram exaltat de mireasma titlului. Bravo Ema, macar acum sa spun si eu, ca probabil te-am zapacit cu “to do-urile” de viitor. Iar asta o dedic antrenorilor adevarati care cu siguranta stiu ce inseamna sa pregatesti … altceva in afara de referatul de premierii :))))))
Exista de ceva vreme masterate peste masterate. Eu sincer m-am hotarat sa recurg si eu la un asemenea procedeu postuniversitar si voi incepe cu unul de management in sport, poate intr-o zi voi avea cunostintele si diplomele necesare sa conduc vreo structura sportiva. Nu de alta, dar cum nu imi plac mincinosii, lingusitorii, lenesii, atotcunoscatorii, smecherii …. si tot ce poate deriva din aceasta familie lexicala, as avea o sansa uriasa de a aduce un iz de usturoi ce poate va schimba ceva. Dar stai, ca cineva sufla din sala:”Mosule, relatii ai?” Hopaaa …..
Ca tot vorbim de masterate, cum se numeste cel ce termina asa ceva? Masterand sau Maester? Ca in tenisul romanesc s-au cam inmultit Maesterii si nu inteleg daca este una mare deviere de la radacina de baza “master” sau sunt titluri castigate pe cont propriu fara examen. Ca se cam merge pe titlul de Maester care dirijeaza talente catre tot felul de mici intreprinzatori numiti antrenori in plina afirmare si nu inteleg unde se dicteaza un astfel de curriculum universitar ca “bastan” as vrea si eu oleaca sa fiu. Ma ajuta cineva cu informatia asta?
Si ca tot ar trebui sa inchei. Solicit MEC via ANS sau macar un FRT sa se introduca la jurnalistica un curs de 1 pagina in care sa li se prezinte prostia si consecintele ei. Daca s-ar putea face un master, ar fi minunat, dar stiu ca este greu … Cum poti veni sa ceri interviuri la sportivi ce se identifica cu valoare pregatiti ca niste neica nimeni si incep sa vorbeasca numai si numai prostii? Nu am exemple mici care sa incapa in aceste posturi, dar eu personal cand o sa mai asist la un astfel de moment penibil o sa imi incarc putenic gusa cu saliva si o sa o dirijez eficient catre exit… imi cer scuze daca sunt asa, dar NU E NORMAL. Sau e normal ca sa stam sa asistam cum o ciocofleandra de 23 de ani inarmata cu un bat gen vata de zahar intinde instrumentu’ inainte vanjos si deschide gurita de aur intreband:”Cum e sa nu fii la Olimpiada?” Bai tata, balene ucigase si astfel de insecte zgomotoase nu avem nevoie dupa antrenamente unde o parte din viata se scurge constant …
Cu drag,

One reply on “Prostia si masteranzii …”

Unul din antrenorii Emei care se poate numi antrenor al unei castigatoare Europene poate fi Daniel,pentru ca de la el a invatat cel mai mult si acum se vad roadele .E o parere poate gresesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *