Categories
Blog

Procentul si strategia atragerii de fonduri

Metoda sablon (folosita si in trecut) a revenit din necesitatea atragerii unor sume de bani ce pot si cu siguranta vor fi folosite pentru satisfacerea unor intentii mult prea personale. Printre ele, probabil, si un pic de interes national. Povestile frumoase despre produse ce atrag investitori sau despre nume ce deschid usi sunt parte a unei minciuni in care nimeni nu crede, desi ar fi probabil una dintre putinele lucruri care va merge, din nou, la votanti. Asemeni prafului in ochi.

Pana la urma, unde e problema? Sau, in fapt, a cui e problema?

In plan politic, lucrurile se schimba. Cu alte cuvinte, veniturile proprii sunt necesare pentru a mentine in functiune o activitate la nivel national, iar asta nu e o noutate sau o sursa eronata de colectare de venit. Totusi, la cum arata demersurile enuntate in cele trei procese verbale livrate ‘la oferta’ intr-un timp extrem de scurt, nu m-ar mira sa gasim cersetori in intersectiile capitalei care sa traga pentru binele tenisului. Si al lor procent. 

Spun asta, din pacate, intrucat ‘ce pica’ nu poate fi un stalp si/sau o conduita intr-o federatie. Consider sponsorizarile o parte integranta dintr-o strategie coerenta de atragere de fonduri, nu insa si o sursa de care trebuie sa depinda o activitate. Caci, uneori, sponsorizarile nu vin, indiferent de cum te cheama, atat ca si institutie sau persoana. Si atunci, faci ce anume?

M-as fi bucurat sa fi existat altceva. Deocamdata, sunt cateva anexe lipsa la ultimele procese verbale si cateva informatii de la care ma abtin sa spun orice. Printre ele, totusi, in premiera, am constatat ca poti anunta in mod orientativ cand urmeaza sa ne privim in ochi. Ei cu noi si noi cu ei.

Cu drag,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *