In Romania, Ministerul Tineretului si Sportului solicita anual anumite situatii sportive tuturor cluburilor aflate in subordine. Una dintre ele se constituie intr-un document intitulat plan anual de pregatire. In acelasi timp, am intalnit si antrenori/structuri sportive private ce folosesc documentele de planificare sportiva pentru a isi gestiona cat mai corespunzator activitatea specifica.
In amandoua cazurile este necesara existenta unui calendar competitional oficial pentru un an calendaristic. Cat mai devreme posibil.
In tenis, la nivel european si international, pentru copii si juniori, exista un flux defazat de gestionare a acestui aspect. Pe plan national, lucrurile nu stau diferit.
Singura diferenta este data de realitatea teoretica si cea pusa si in practica.
La noi, deocamdata, diferenta este din ce in ce mai mare. Devine si mai mare raportata la ceea ce se pune in practica la nivel european si international. Incerc in acest context sa inteleg abordarea de tipul “iti spun luna asta ce se intampla luna viitoare”, dar nu la nivel de sistem. Pentru ca se pot face diferit aceste proceduri pentru a veni in intampinarea publicului consumator de tenis.
Poate si pentru ca “In conformitate cu Legea educatiei fizice si sportului 69/2000 FRT este o structura sportiva de interes national (…), este o persoana juridica de drept privat, de utilitate publica”. O spune el, statutul FRT.
Cu drag,