Categories
Blog

Pretuieste antrenorul …

… si respecta parintele. In rest nu trebuie decat sa iti faci meseria fata de sportiv.

Putini stau de vorba direct si concret despre experientele lor si si mai putini doresc sa transmita esentialul. Ii inteleg pentru ca oricum nimic nu pare sa se schimbe din moment ce atentia e mereu pe sportiv si restul se comuta pe lupta pentru putere. Si nu e de azi sau de ieri; cei mai in varsta spun ca e de cand se stiu.

Un parinte trecut prin tenis sau un antrenor macinat de nebunia tenisului sunt oameni pe care trebuie sa ii asculti in liniste. Amandoi recunosc in soapta ca sistemul decimeaza din energiile celor ce stau in spatele sportivilor prin ignorarea meritelor pe care ei le au pana intrun moment in care spun stop. Au obosit sa traga.

Sportivii sunt cei ce atrag privirea, iar ei stiu asta. Niciunul insa nu a reusit fara a avea in spate un stalp de sustinere; parintele spune ca si-a propus ca propriul copil sa aiba rezultate, insa din acel moment ‘toti’ specialistii l-au asaltat pe copil cu cate si nevrute. Intrun final, parintele nu a mai fost respectat. Din pacate, de propriul copil.

Antrenorul spune ca si-a propus ca sportivul antrenat sa aiba rezultate, insa din acel moment ‘toti’ specialistii l-au asaltat pe sportiv cu vrute si nevrute. Intrun final, sportivul a plecat. Din pacate, dezamagit de profesorul care l-a adus acolo.

Niciun specialist nu a vorbit si cu ei. Important a fost copilul. Sigur, atata timp cat a avut rezultate. Apoi a fost lasat in pace.

Un parinte trecut prin tenis sau un antrenor macinat de experiente iti pot transmite in cateva zeci de minute nimicuri. Printre ele sunt multe aspecte ce te fac sa intelegi ca trebuie sa respecti parintele pentru ca el aduce copilul la tenis si sa pretuiesti antrenorul pentru ca el este cel ce trebuie sa o mai ia inca o data de la capat.

Abia apoi poti pune mana pe o carte. Si din cand in cand pe un creion si o foaie. Restul vine de la sine atata timp cat iubesti tenisul.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *