Categories
Blog

Parinte federal

In atentia dnei Ruxandra Dragomir, presedinte FRT
In atentia Comitetului Director al FRT

Nu inteleg de ce un sportiv, cat si antrenorul ei nu primesc instiintari oficiale din partea oficialilor FRT in probleme ce tin de tenis si se prefera comunicarea cu parintii. Cine joaca acest tenis? Parintii sau sportivii asistati de pe margine de antrenori?
Ca atare, va rog a analiza posibilitatea crearii la nivelul FRT a unui post de parinte federal avand ca sarcina principala comunicarea instiintarilor oficiale emise de FRT persoanelor direct implicate in fenomenul tenisistic, atat din teren cat si din afara lui. Va las pe dumneavoastra si domnii vicepresedinti sa decideti care sunt persoanele in masura a fi instiintate ori de cate ori exista un comunicat oficial de transmis din partea FRT, mentionand in acelasi timp ca oportunitatea infiintarii unui astfel de post este benefica federatiei ( cu siguranta ), dar nu si persoanelor direct implicate in fenomenul tenisistic pe care le aveti totusi de decis tot dumneavoastra ( si asta tot cu siguranta! ).
Suna a intepatura in plus adaugata deja la multele contre si greutati intimpinate de Ruxandra de la inceputul mandatului de la misogini inraiti sau pur si simplu ?opozanti? de meserie, cu sinceritate spunand ca nu asa vreau sa fie perceput acest material. Nu fac parte din nicio gasca si nu am votat pe nimeni in asa fel incat sa fiu perceput ca ?vandut? de drept, dar cert e ca am un carnet de antrenor. Si atata tot.
De ce o federatie prefera sa comunice cu parintii probleme ce tin de sportiv, antrenor sau club sportiv este ceva ce nu am inteles niciodata ? De ce un antrenor federal a preferat mereu sa comunice cu parintii in dauna antrenorului este ceva ce nu am inteles niciodata ? dar pana la urma am mers mai departe caci indiferent care ar fi fost membrul echipei anuntat, comunicarea in interiorul echipei a fost mereu si astfel am reusit sa ne facem treaba. Insa nu asa consider ca ar fi fost si normal.
O spun, la final si din pacate, cel putin la acest aspect al comunicarii mai sus amintite, ca vremurile se schimba, dar naravul ba ? este o constatare trista a unei realitati traite ieri, azi si probabil si maine de propria persoana ? in 2003, in 2006, in 2009 ? ani in care acel carnet de antrenor nu a contat, nu conteaza in continuare si imi e greu sa cred ca va conta pe viitor ? indiferent daca au fost sau nu rezultate, indiferent daca sunt sau nu rezultate.
Nu vad in atare conditii de ca sa avem “antrenor federal”, cand putem simplu sa avem “parinte federal”, aducand aminte faptul ca multe dintre aspectele vitale de comunicare din trecut si vad ca si in prezent au fost transmise de la Federatie la Parinte, sportivului si antrenorului ramanandu-i doar dreptul la replica in zadar si, in cele mai multe cazuri, semnarea condicii in dreptul rezultatelor.
PS: cu un usor naduf adaug ca poate am vorbit la general. Nici vorba. Au fost si sunt cazuri in care informatia este transmisa diferentiat in functie de persoane sau, ironic vorbind, in functie de operatorul de telefonie mobila la care sportivul sau antrenorul sunt abonati. Nu e corect, nu e fair play, iar eu stiu foarte bine ce spun.
Ramane undeva si varianta oficiala de comunicare intre federatie si sportiv numita club sportiv afiliat, dar, probabil si aici normalitatea se comporta aidoma sistemului romanesc de detoate si mai nimic concret.
Cu drag,

3 replies on “Parinte federal”

Foarte interesant.
Poti formula o propunere concreta in locul articolului de 587 cuvinte?

Cu siguranta poate pot … las insa o minge la fileu ce poate fi finalizata sau nu, caci pana la urma normalitatea scrisa in articol este doar un sens unic dintr-un musuroi de labirunturi.
Cu drag,

“musuroi de labirinturi”, o metafora sugestiva! Se refera la realitate, sau e doar o proiectie?
Pentru cine crezi ca are sens mai mult, pentru “ei” sau pentru “tine”?
Felicitari pentru sit-ul Olimpia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *