Categories
Blog

O victorie ce imi aminteste de trecut

Nimic nu s-ar fi realizat fara efortul comun al celor mai bune jucatoare de a forma o echipa care sa traga in acelasi sens si in acelasi timp, realitate ce ne bucura si totodata sterge anii de “no show” prelungit. Desi mai tarziu decat s-ar fi putut intampla, dar totusi mai bine asa decat niciodata, momentul a venit: Romania a castigat impotriva unui adversar dificil pentru un loc intre cele mai bune 16 echipe ale lumii.

Felicitari fetelor si spor in continuare!

Citind declaratiile de dinainte, din timpul si de dupa intalnirea cu Serbia mi-am amintit de trecut. Si pe atunci Romania castiga barajul de calificare in Grupa Mondiala, succesul pe plan international devenind un exemplu al eficientei pe plan national, un fel de oglinda duplicitara a activitatii continue de formare, perfectionare si sprijin al celor ce vin din spate pentru a straluci in fata.

Pentru generatia actuala de fete, la fel ca si pentru generatia respectivului moment la baieti, totul e si respectiv a fost mult prea frumos. Si asa trebuie sa fie, intelegand poate ca pentru a culege roadele cineva trebuie sa si semene, constient si asiduu, in timp si de devreme. Altfel, asteptam din cand in cand cate un miracol care bate-l vina iata ca mai vine, indulcind soarta unei natii ce bajbaie si se intreaba de ce e asa.

Nu in ultimul rand, felicitari parintilor si in acelasi timp celor cativa antrenori si binevoitori care au pus umarul la formarea, perfectionarea si sprijinul acestor sportive. Ei stiu cel mai bine ce a fost inainte de aceste momente de bucurie si tot ei vor duce greul si in continuare.

Pentru noi, restul, viata merge mai departe. Asteptam cu nerabdare urmatoarele intalniri si privim cu optimism inainte.

Pentru ele, generatiile in crestere, ignorarea deficientelor de sistem ii va lovi in plin asemeni trecutului fetelor de azi si a baietilor de ieri. Se uita prea usor totul cand ajungi in pozitia sa spui lucrurilor pe nume, iar asta se perpetueeaza in liniste.

Va veni insa ziua cu o noua victorie de senzatie ce imi va aduce aminte de trecutul prin care tocmai trecem.

Paste Fericit tuturor!

Cu drag,

Foto: contul de Twitter al Soranei Cirstea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *