Categories
Blog

O sotietate fara printipuri, va sa zica ca nu le are!

Din surse, se accepta orice. Cu o replica din “O scrisoare pierduta” a lui I.L.Caragiale imi incep pledoaria.

Vorbesc, deci sunt impotriva. Asa spun sursele despre mine ca ar spune cei despre a caror activitate vorbesc si scriu. Nu, nu sunt impotriva, dar iau atitudine in loc sa tac.

Altii vorbesc pe la colturi. Altii zambesc in fata. Vorba tot a lui Caragiale: “Tradare sa fie, dar s’o stim si noi”

Sa ii dam drumul.

Un plic alb cu un continut ambiguu pozitioneaza satul Gageni, comuna Paulesti in epicentrul Reformei Tenisului National. Nu e o gluma, e un demers al FRTenis printr-un membru afiliat catre restul membrilor afiliati [!?], dar nu catre toti [!?]. Iar din acest punct devine trist subiectul si iata de ce:

Un colegiu al antrenorilor NU poate fi decizional, dar in fapt este “o grupare de specialisti, selectionati […]” care isi propune ca scop “rezolvarea pe linie profesionala a tuturor problemelor ANTRENORILOR SI INSTRUCTORILOR din Romania” si “puterea de a implementa 10 PROIECTE […]”.

Un colegiu national al antrenorilor format din 41 de membrii (un reprezentant pe judet) care sunt alesi de catre “COLEGIUL DECIZIONAL AL ANTRENORILOR FRT si aprobati de catre COMITETUL DIRECTOR AL FRT”, in fapt “antrenori care vor dori benevol sa ajute […]”, dar “pentru sugestii si inscrieri in COLEGIUL NATIONAL AL ANTRENORILOR ,va rog sa trimiteti un email […] sau sa contactati telefonic […]”.

Folosirea siglei si a stampilei FRTenis intr-un document oficial de catre un membru afiliat in scopul solicitarii de informatii personale si profesionale de la ceilalti membrii afiliati nu este un demers statutar si nici legal. Semnand documentul ca si presedinte de comisie consultativa si trimitandu-l printr-un plic ca si membru afiliat … nu e nimic neobisnuit atata timp, cat repet, se accepta orice.

M.T.S. cu siguranta nu are legatura cu MTS Systems Corporation asa cum indica Google la prima pozitie. Ar fi fost profesional ca  intr-un document emis de o comisie federala prin insusi presedintele ei,  in numele federatiei catre “toti membrii afiliati si in curs de afiliere”, sa ni se spuna si cine “solicita reinnoirea sistemului informational de date privind evidenta instructorilor si antrenorilor de Tenis, care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei”. Probabil Ministerul Tineretului si Sportului e denumirea completa. Nu am informatii daca au solicitat ceva FRTenis sub aspectul celor mentionate.

Am tratat documentul respectiv ca un pamflet pentru ca m-a binedispus si atat cat am capacitatea sa emit un punct de vedere il consider o barca esuata intr-o cada fara fund. La cerere, trimit documentul spre binedispunere.

Sa fie proiecte, de acord. Sa fie facute asa, nu multumesc.

In plicul alb a fost introdus inca un plic alb, mai mic, de retrimis destinatarului. Iar in acest punct inchid subiectul.

“Sa am pardon de impresie”, o scrie Caragiale in “O noapte furtunoasa”.

Cu drag,

PS: scrisul cu majuscule nu imi apartine, este un copy-paste. Vorba tot lui Caragiale: “N-am putut pentru ca s’o tratez cu refuz” o replica tot din “O noapte furtunoasa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *