Categories
Blog

O insiruire de cuvinte intr-o perioada in care ne zbatem in coduri

Cod penal. Cod portocaliu de ninsoare. Cod de conduita civila. Pot continua sa dezvolt, desi nu as face decat sa imping inainte bulgarele plin de nuante. Prefer sa va indrum catre cateva randuri care mi-au placut:

Cel mai bine este sa iti tii gura. Sa nu spui ce gandesti, ce simti, cum crezi ca trebuie facut, cu argumente profesioniste. Multumeste-te sa spui in baie, în fata oglinzii, acolo nu te aude nimeni.

Pentru ca exprimarea asta poate dauna grav carierei tale, viitorului tau si vietii tale. Nu stii cine te aude, cine transmite mai departe ce-ai spus, nu se stie niciodata cum se intoarce roata, cum se interpreteaza, cine te citeaza (deformat), cine iti face un raport si cazi ca prostu’ in capcana propriilor tale vorbe.

Curajul este o capcana in Romania, sa stii! Desi traiesc într-o democratie „consolidata“, romanii n-au curaj. Sa se exprime, sa faca, sa actioneze. Uita-te ce frica e in ministere când trebuie sa se semneze o hartie! Frica de responsabilitate a infestat aerul in care ne-am nascut.

Si o continuare: curaj.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *