Categories
Blog

Madrid 2009 …

… si legatura cu Romania.
Ion Tiriac va finaliza in anul 2009 la Madrid un concept-proiect unicat elaborat de arhitectul care a construit si Centrul Pompidou din Paris, Dominique Perrault, spaniolii numind deja acest viitor gigant “Casa magica?. Este vorba despre un complex polivalent ce va include o arena de 20.000 de locuri, cu acoperis retractabil, dar si alte trei arene cu 14.000, 4.000 si, respectiv, 2.000 de locuri. Alte sase terenuri acoperite de 1.000 de locuri isi vor astepta curand spectatorii. Vor exista insa si 16 terenuri descoperite. E gandita ca 250 de zile pe an sa poata gazdui spectacole sau manifestari sportive, astfel incat sa-si dovedeasca utilitatea. Ea va putea organiza si meciuri de hochei pe gheata, dar si meciuri de handbal, baschet, volei, gale de box si multe altele. “Pentru nasterea acestui proiect am facut un excelent contract cu primaria din Madrid, care a dat dovada nu doar de seriozitate, dar si de o rapiditate iesita din comun. Intregul proiect va costa 200-250 de milioane de euro. De la 1 ianuarie 2009, c?nd e prevazuta finalizarea complexului, aici va avea loc Mastersul Madridului, evenimentul social primordial al capitalei Spaniei”, a declarat la vremea respectiva omul de afaceri roman. Anul nu e ales ?nt?mplator, fiindca tot atunci se schimba si datele din calendarul ATP.
Chiar daca Madrid-ul se bucura de atentia unuia dintre cei mai influenti oameni ai momentului in lume, iar Bucurestiul ramane cuminte in bancuta pana vom invata si noi romanii sa creeam sistemul care sa atraga milioanele de euro necesare palparii reale a unui astfel de bussiness … legatura dintre Madrid si Romania e clara: Ion Tiriac. Nu blamez ceea ce se intampla, nu aduc ocara pentru decizia luata, dar mie unul imi e ciuda.
In toi este Olimpiada de la Beijing cu un aur deja din prima zi la judo, un sport despre care am aflat ulterior ca la nivel de federatie sportiva nationala avem doar cateva sute de sportivi legitimati!!!! Stam atenti la TV sa vedem poate intr-un alt sport un metal va reveni si noua, dar de fiecare data mie cel putin imi vine in minte urmatorul articol acordat de acelasi Ion Tiriac: ‘‘Nu cred ca se vor putea egala rezultatele delegatiei Romaniei la olimpiadele de la Sydney si Atena. Este vina noastra ca nu am semanat”. Intrebat cate medalii poate obtine Romania la JO Beijing, Ion Tiriac a raspuns: ”Eu nu sunt contabil. Sper sa putem iesi cu capul sus din aceasta olimpiada. Trebuie in primul rand sa semanam si putem vorbi despre medalii peste vreo 12 ani”.
Care semanat? Vorbim de agricultura get-beget asa cum comunsimul a invatat pe taranul roman sau de proiecte tip Madrid care semanate in tarana bucuresteana sau molozul luat de ape din Transilvania sau Moldova ar aduce zambetul pe sportivul roman sa poata spera ca peste 12 ani rasplata muncii ar putea avea miros de drapel multicolor.
Semanam sau nu dle Tiriac? Ca daca ar depinde de mine raspunsul ar fi unul singur …
Dar exista totusi si o umbra de echivalare pe undeva a eforturilor domniei sale. O barfa cu iz de realitate in proportie marita spune ca Madridul va acorda un WC pe tabloul principal unui junior roman sau tanara speranta romaneasca … Coach’s Corner nu da si numele celor vizati, dar are propriul simt despre cine va trage lozul castigator. Vom vedea daca am avut si dreptate …
Sprijinul acordat tenisului romanesc de catre Ion Tiriac este urias, chiar daca unii mai arunca cate o ghiulea parfumata cu rol de a namoli, iar ceea ce a realizat cu greu putea obtine cineva la nivelul in care Romania se afla. Dar imi este atat de ciuda ca totusi sistemul a ramas la fel in mare parte, iar ceea ce Madrid-ul are sincer cred ca Timisoara, Aradul, Bucurestiul, Iasiul etc … ar merita sa viseze macar …
Si legatura cu acest frumos vis ar putea fi totusi … un om ca el …
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *