Categories
Blog

La polul opus

Am lasat Melbourne-ul si primul turneu de grand slam de juniori pentru o scurta escala in Bucuresti, inainte de a urca in avionul de Minsk pentru Cupele Europene de Iarna (Winter Cups by Head), faza de calificari, 16 ani baieti.

Cele cateva zile petrecute acasa au reusit sa imi improspateze simturile, gerul omniprezent fiind in anumite momente insuportabil. Sigur, avea sa fie doar o etapa in readaptarea mea, caci Minsk-ul si-a intrat in drepturi si mi-a reamintit ca iarna in Europa inseamna cu totul altceva decat vara intalnita la polul opus.?Nimic mai neiertator ca cele intamplate, insa cumva am scapat basma curata datorita faptului ca atat in hotel, cat si in clubul sportiv organizator al intrecerilor pe echipe nu este asa frig.

Atmosfera generala din Minsk trezeste cateva amintiri palide a ceea ce exista nu de mult sub regimul comunist la noi, precum si cateva dileme a cat de diferite pot fi colturile lumii. Ca mentalitate, stil de viata, cultura …

Drumurile late cu 2-3 benzi, cladiri inalte, inghesuite si de un cenusiu sumbru, cateva “market-uri” aruncate la marginea soselii si oamenii mereu ingandurati cladesc capitalei Belarusului o imagine a trecutului incrancenat in care totul este controlat de altii. Acest lucru poate fi edificat si prin faptul ca in hotelul in care stam exista la fiecare etaj cate o menajera ce era rol sa verifice cine intra si cine iese din camere, precum si faptul ca orice faci trebuie sa fi inregistrat ?=> am luat o cartela de internet de la posta si mi-a trebuit pasaportul sa imi noteze datele personale 🙁 !?

Ar fi multe de spus despre Minsk, insa impresia generala este ca nu degeaba este considerata una dintre cele mai putine vizitate capitale europene. Nu neaparat ca nu exista prea multe lucruri de vizitat, ci poate ca si atmosfera este una ce te face mereu sa iti doresti sa pleci.

In ceea ce priveste tenisul, intrecerile pe echipe reprezinta mereu una dintre provocarile celui ce practica acest sport. Daca acum cateva zile stateam pe banca alaturi de sportivi in intrecerile individuale, am facut tranzitia spre meciurile incarcate de strategie, dorinta si ambitie pentru culorile tarii, aspecte extrem de importante pentru toti …

Intr-o grupa echilibrata in care aproape toate meciurile au fost decise in prima zi dupa meciul de dublu, iar mare parte din favoritii hartiei au pierdut sansele de calificare, echipa noastra de baieti 16 ani a pierdut astazi intalnirea decisiva pentru calificarea in faza finala in fata Belgiei. Dupa egalitatea inregistrata in meciurile de simplu, dublul decisiv ne-a infrant in doua seturi disputate.

La polul opus climatului austral tenisul se joaca, iar viata merge inainte.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *