Categories
Blog

La fel e si cu timpul. Simplu, nu?

Se spune ca timpul trece la fel indiferent de ceea ce faci si numai senzatiile percepute iti conduc starea de greutate sau usurare a situatiei in care te afli. Mai interesant este faptul ca dupa atatea minute petrecute in mijlocul creatiilor de orice fel iti dai seama ca timpul a trecut … degeaba. Si asta presupun ca e numai din cauza faptului ca toti vrem sa ne realizam in viata dupa strategii si stratageme complicate ce zi de zi urmaresc combinatii multiple si jocuri nenumarate. Ma insel cumva?

Sigur ca ma pot insela, caz in care intreb: care e obiectivul vostru? E cumva unul profund sau el depinde de conexiunile zilnice care duc si ele undeva? Voi stiti sau nu prea?

Si revin la mine. Vorbeam de pregatire in articolul trecut si acum de timp. Amandoua tintesc eficienta sau in cazul meu performanta. Nu neaparat cea sportiva, ci in special cea personala. Cum sa fiu performant pe tot atatea planuri pe care joc sau macar pe unul singur??Nu cred ca exista solutie practica si asta am inteles. Probabil exista ca in orice lucru multa pregatire si un pic de adaptare cand vorbim de competitie. Interesant, nu?

Ceea ce e paradoxal este faptul ca acasa mereu nu am timp de nimic, mereu sunt contratimp, mereu nu am timp de pregatire. Cum sa vreau macar sa tinjesc dupa performanta? Acelasi “eu” aflat in alta ipostaza intr-o alta lume, intr-o alta mentalitate in mijlocul unui alt popor descopar ca timpul este la discretia mea.

Si solutia e simpla: lucrurile sunt simple fata de cum sunt ele acasa: complicate. Pur si simplu asa sta treaba.

Aflat in mijlocul desertului unde oamenii d-abia au cativa bani sa isi cumpere de mancare am constatat ca isi traiesc viata cu zambetul pe buze. In felul lor pretuiesc lucrurile simple ce le asigura comfortul necesar. Probabil si ei tanjesc dupa mai mult, dar se multumesc cu ce au. Cum e posibil ca un oras ca si Cairo cu 20 milioane de locuitori sa fie un oras viu? Simplu, traiesc dupa lucruri simple.

Cum e posibil ca un oras cu 2 milioane de locuitori sa aiba mereu fetele plecate si trase de suparare pe fiecare cm patrat de asfalt? Simplu, traiesc dupa reguli complicate.

Timpul trece insa le fel in amandoua orasele. Singura diferenta la vedere e fusul orar. Cealalta nu o vom sesiza niciodata 🙁

Concluzie: ce isi doresc oamenii simpli? ?Stiti raspunsul fiecare. Simplu, nu?

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *