Categories
Blog

Invers proportional

Organizatorii de turnee nationale din Romania par dispusi sa creasca numarul competitiilor in timp ce numarul sportivilor a scazut in ultimii ani; mai mult, numarul sportivilor activi devine un alt calcul, bineinteles mai slab dpdv cantitativ. Fara a fi nevoie de un salt logic si numarul sportivilor inscrisi pe tablourile unui concurs nu a intrunit cat era stipulat fie in infocomp, fie in dreptul liniilor negre ale hartiei desenate migalos de perfectionist.

Atunci, nu inteleg eu ceva? Cum poti creste ceva in timp ce nu ai pentru cine?

Cu siguranta nu inteleg ca turneele nu sunt facute pentru sportivi; ele sunt facute pentru organizator. Cred ca a devenit un sport in sport sa faci turnee si din pacate poate o modalitate viabila de a castiga bani fara a produce ceva concret. Doar un pic de miscare pentru cei putin inscrisi; aia putini.

Fara insa ceva premieri de bun simt; sau macar conditii specificate in regulamente. Un permanent 2 in 1 servicii de tipul ofertelor galactice din supermarket-uri: platesti o taxa si primesti premii, mingii si un tratament oricare in pretul taxei. Deci, se poate si un 3 in 1. Greu in aceste conditii, dar care-i baiu’?

Niciunul; doar ca suntem unici in ale organzarii evenimentelor sportive pe care le transform in turnee de care tragem ca de niste martoage; mulgem cat de mult putem si speram ca la cat e de stearpa se va naste un miracol ce va face fata cu greu puhoiului de sportivi ce stau la poarta; sau oare nu am observat ca poarta-i ‘nchisa?

Nu am nimic cu organizatorii de turnee pentru ca alaturi de sportivi sunt cei ce dau de munca antrenorilor si ceva de facut parintilor; sustin un sistem si finanteaza si alte meserii. Sa nu cadem insa in admiratie si ignorare; sportivii raman pe primul loc. Si poate intrun final cineva ar trebui sa citeasca statisticile pentru a intelege ca turneele pot fi mai putine, dar mai bine organizate.

Sa nu omit: niciunde un turneu nu este organizat din banii proveniti din taxele de inscriere; stiu ca traim vremuri grele si sponsorii nu se’nghesuie, insa mereu un turneu se pregateste cu un buget. Inteleg ca poate in unele cazuri nu exista posibilitatea; sa’nteleg insa ca e logic sa creasca numarul turneelor in aceste cazuri?

De ce nu ati spune; problema este ca in unele cazuri la noi inseamna in majoritatea cazurilor.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *