Categories
Blog

Instiintare catre presa romaneasca

Caci altfel nu stiu cum sa le zic la urmatoarele randuri. Mai sunt cateva ore pana la plecarea din Melbourne si nu m-am putut abtine sa nu atrag atentia ca au aparut destule dezinformari sau umflari caraghioase ale realitatii traite:
1. Ema se simte bine, inca din ziua meciului organismul ei raspunzand rapid la procesul de recuperare.
2. Dimineata devreme acasa, dupa amiaza la pranz dupa meciul Emei, pe data de 29 ianuarie, am trimis personal un mail echipei OpenTenis in care am anuntat retragerea si cauzele in care acestea s-au produs. Datele prezente in materialul respectiv sunt cele reale si ei sunt singurii care au avut exclusivitatea stirii. Stirea o gasiti aici.
3. Cuvintele “drama” si “scaun cu rotile” aparute in presa romaneasca sunt cuvinte folosite in conjuncturi nefericite care agraveaza o situatie de fapt, si nu e cazul.
a) nu este o “drama”, Ema poate merge, nimic nu a fost rupt, a fost doar un nefericit moment. Faptul ca a parasit terenul asa nu corespunde cuvantului “drama”, cu atata mai mult cu cat zambetul s-a reinstalat dupa cateva minute de la iesirea de pe teren.
b) “scaunul cu rotile” a aparut ca procedura standard a regulamentului in astfel de situatii, el a fost optional si ales datorita faptului ca drumul de la Hisense Arena pana la Rod Laver Arena ( unde se gasea biroul medical ) este destul de lung. Ema putea calca pe picior, mai greu, dar putea merge. Ema NU a parasit terenul in scaunul cu rotile pentru ca nu mai putea merge, ci pur si simplu pentru ca fost cea mai facila posibilitate de deplasare pentru a indeplini toate formalitatile cerute in astfel de situatii.
c) personal am condus scaunul cu rotile si personal am stat cu Ema pe tot drumul pana spre Rod Laver si pana la spital. Nu a fost vorba de nicio drama, atmosfera a fost in regula si normala, singura suparare, daca vreti, fiind aparitia accidentarii.
4. Ema NU a facut entorsa in urma unei alergari la fileu, ci datorita unui contre-pied in lung de linie intamplat exact in aproprierea liniei de fund dupa o schimbare brusca laterala-inapoi, care dupa cunostintele personale este UN PIC diferita. Informatiile preluate din alte ziare, fie ele si internationale, nu corespund datelor reale, cu atat mai mult copierea lor fara lipsa de informare constituie lipsa de profesionalism.
5. Mi-am exprimat si descarcat personal intr-un articol postat pe acest blog pe care il cititi mai jos in care puteti citi si altceva din acele momente, in cateva zile va apare si o stire pe Olimpia Tenis … pentru cei ce ii intereseaza.
Nu vad deci unde este “drama”, nu vad de ce dupa “scaunul cu rotile” absolut nimeni nu a mentionat faptul ca a fost o OPTIUNE si nu o NECESITATE, nu vad unde a fost “alergarea inainte” … nu le vad. Le consider intoxicari si denaturari ale realitatii, si desi nu e nimic grav, una e sa publici ce a fost asociat cu conjuntura si una e sa anunti ca departe de casa “dezastrul” a lovit. Ma astept ca la aeroport sa vina si o salvare, ca sa continuam “drama”. Nu e cazul, ajung doar parintii sportivei, caci nimic nu a fost grav, insa suficient incat sa opreasca un meci in care o sportiva isi lupta sansa.
Recititi stirea de pe OpenTenis toti cei care copiati eronat si, poate, inca o data, e cazul si timpul sa va documentati de la sursa cand vrei sa postati stiri. In cazul de fata sursa a fost OpenTenis si apoi, poate sportiva, antrenorul, blogurile anuntate …
Si, ca sa inchid, ce credeti ca a spus Ema cand a citit ce s-a scris? Stie cineva?
Sa vina un redactor de la publicatiile ce au scris si ii voi sopti la ureche … poate asa vor invata sa isi faca meseria cum trebuie, nu cu “merge si asa”.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *