Categories
Blog

Informatia care nu circula

De cand am revenit pe teren am avut cateva discutii cu diferiti parinti care au acumulat ceva experienta pe bancile din spatele gardurilor terenurilor de tenis. Am retinut urmatoarele:

1. La ce nivel se afla copilul si incotro se indreapta? In principiu, ei nu stiu.

2. Cat e pretul corect pentru o ora de tenis la copii? Atat cat le-a fost cerut.

Nu am aflat raspunsuri, doar un feedback al unor situatii aproximativ identice in care unitatea de masura e diferita in functie de negustor. Imi suna cunoscut, dar aplicabil in tarabele zarzavagiilor pietari ai copilariei mele; asa e in tenis si acum, dupa atatia ani si incep sa imi vina in minte schitele intrarii in normalitate la nivel de federatie. A fost, deja, de mult un concept si asta.

Ceva nu circula, desi comunicarea e buna intre parti si acela nu e banul.

Am retinut si ca totul e frumos si clar exprimat in euro incat mai tarziu orice incercare de explicatii primeste un refuz in scarba. E partea in care comunicarea este tintuita cu un indicator pe care sensul unic domina vizual si din care ori iesi imediat ori te conectezi la un defribilator ruginit care va fi alimentat energic si periodic de catre el, parintele.

El, parintele, are bubele lui, in special cand uita pentru ce si-a adus copilul la tenis. Dar el are dreptul la informare corecta, macar ca si schimb de bunuri in natura.

Singura mare problema ramane cu: cine sa le-o dea, ei, negustorii?

Mi-am adus aminte de aceasta realitate si am privit in gol insemnarile din trecut cand cautam solutii in cadrul executivului federatiei. Nu au fost puse in  practica masuri care sa combata, asa este, insa au fost facute santuri, sapaturi, corelari. Colegiul Antrenorilor poate confirma, cu atat mai mult procesele verbale. Momentul lor avea sa vina in continuare, dar de ce nu se poate si realiza cu ei, in anii ce vin si parca nu mai vin.

Parintii vin, totusi, in continuare catre tenis fara o minima protectie asupra timpului investit de proprii copii intr-o activitate in care NU exista vreun control al calitatii. De ce exista din ce in ce mai putini copii la tenis?

Intrebati negustorii – eu mai repet o data: tu, parinte, stii raspunsurile la intrebarile de mai sus? Daca nu, cineva ar trebui sa raspunda cumva.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *