Categories
Blog

In provincie

E prea putin loc sa cuprinzi in cuvinte ceea ce se intampla in teritoriu. In fapt, cred ca sunt prea multe de spus pentru a incerca sa le transpui in scris incat nu voi incerca si asta din dorinta de a nu pune intr-o umbra nemeritata pe cei ce trag pentru sport.

Din pacate, au ramas putini cei ce merita cateva randuri.

Sunt locuri pe harta Romaniei infestate de pasiunea nebuna a cate unuia de face ceva pentru sport, comunitate si copii, incat iti vine sa opresti timpul pe loc, sa faci o fotografie si sa speri ca nu e un vis. I-am intalnit din ce in ce mai mult in anul ce tocmai se termina si singurul gram de speranta se indreapta catre ei.

Din pacate, sunt oameni si nu cluburi, desi toti acesti oameni lupta pentru a pune pe picioare cluburi.

Cu o alte mentalitate, cu un alt flux de organizare a activitatii si cu siguranta un alt suflu ii simti pregatiti pentru a continua, dar si pesimisti prin prisma numarului lor redus. Tenisul comercial ramane si in teritoriu un mijloc de existenta neloial celor putini si inimosi, dar pana la urma, majoritatea impune democratic o vointa si asta o stiu si ei.

Din fericire, totul are un impact ce se opreste la gardul terenurilor lor. De aici incolo nimic nu misca decat in sensul agreeat inca de la inceput.

Totusi, in provincie procentul incepe sa se schimbe in bine. Asa cum vezi capitala din punctele geografice raspandite, incepi sa te intrebi daca nu cumva Bucurestiul s-a transformat dintr-un oras intr-o capsula subdezvoltata de provincie. Prin simplul motiv ca jocurile raman in continuare aceleasi, desi nu o recunoastem.

Poate ar fi bine sa privim provincia mai des. Am?vazut lucruri frumoase. Cu mult mai multe decat vad in jurul meu in capitala. Pentru asta, e nevoie sa fi in mijlocul lor asa cum de altfel o merita si sa preiei partea frumoasa. Restul, o adaugi la reziduul unui sistem ce intr-o zi sper ca va avea puterea sa isi schimbe mirosul.

Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *