Categories
Blog

Iertam de iertat, dar merita toti asa ceva?

A fost fara doar si poate o saptamana a patimilor diferita de cele multe in care “intangibilii” vietii publice au simtit gustul amar al unui revers academic opus celui insusit in mod personal. Cine e cel mai mare smecher din tara? … si-a gasit raspuns in fata plebei prostanace, insa nu si in realitatea stiuta de ei cei grei ce jongleaza cu masele de suflete dupa bunul plac sau interes electoral.
Fie ca vorbim de Becali sau Penescu ( par example ), dusul rece al unei secunde de temnita au adus mai degraba in atentia noastra un fel de martiri si mai putin de cei certati cu legea, un show cusut cu ata alba ce daca ar putea fi tradus ar amplifica frustrarile neputintei sistemului. Au fost sau nu vinovati de acuzatiile aduse tine poate de competenta magistratilor, restul chibitilor din noi avand posibilitatea de a chichoti pe la colturi tot felul de chestii, imprastiind dezastruos de simplu circul asa cum ei doresc sa existe.
Unde e criza pentru cateva zile? In tribunalele romanesti acolo unde toata atentia a fost mutata (ne)intentionat din dorinta nebuna de control a celor ce trebuie sa puna ceva pe masa de pasti … si daca nu e pasca, macar sa fie circ pe paine, caci toti avem tv si unde radio.
Ramane undeva in nestiinta experienta-sacrificiu acumulata in intunericul celulei, un amanunt infim ce ma distreaza la gandul ca in sfarsit nimeni nu e mai presus de lege si ca, de ce nu, pe toti ii putem ierta de pacate macar in aceste zile de sarbatoare. Gresim sau nu gresim suntem toti egali in fata institutiior statului, un consens neuniform reiesit vizibil in functie de fanta de lumina din care vedem, astfel ca totusi Becali scapa, Penescu ramane … dupa fapta si rasplata!
Intervin politicos de aspru in amanunt pe final de articol si nu pot sa nu constat ca indiferent de ce am face, cine e smecher tot smecher ramane. Noi sa fim insa cu frica de Dumnezeu si sa iertam, caci au ei grija sa ne calce in picioare inca si inca o data pana ce vom auzi difuz: Paste Fericit alaturi de cei dragi!
PS: ironic vorbind fara lipsa de acoperire de drept, eu l-as fi iertat pe Penescu instantaneu din moment ce cel putin declarativ devenise stalp de baza al reformei (d)in tenis cu aprovizionarea metodica in euro de ordinul zerourilor pereche de trei luate de cate doua ori, chiar daca teoretic discutand ar fi aplicat aceleasi metehne in intrecerile oficiale pe echipe intre departamentele unei federatii ce gestioneaza mai nou ceea ce e deja vechi la nivel de comunicare cu sportivii prin intermediul parintilor trimitand cu cartonas rosu antrenorul undeva in cantonament federal departe de fenomen.
Sa iertam insa asa cum spune datina orice punct de vedere inteles eronat si sa fim aproape in aceste zile: Paste Fericit!
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *