Categories
Blog

Handicapul handicapatilor

Nu pot sa trec peste si nu pot sa ignor evenimentul tragic petrecut la maternitatea Giulesti din capitala fara a aduce in evidenta faptul ca handicapul romanilor nu este faptul ca s-au nascut asa ci faptul ca vor trebui sa traiasca (cei ce aleg sa traiasca asa) intr-un sistem contagios, bolnav, handicapat de drept.

Marea majoritate ne nastem fara drepturi si cu o multime de obligatii, mai mult unii dintre noi se pot naste prematur infruntand sistemul deja slabiti de prima gura de oxigen. Nu e de ajuns ca soarta a fost potrivnica caci sistemul menit sa protejeze decimeaza din fasa. A fost tragedia micilor nou-nascuti, ramane insa tragedia unui popor ce recunoaste, dar ignora.

Ca la orice act de constructie post-crima, in loc de mausoleu cineva declara stare de necesitate si gaurile lipsa se astupa imediat prin ordonante guvernamentale si/sau locale. Acum s-au gasit banii necesari dotarii spitalelor cu aparatura contra incendiilor, cand a fost insa sa fie facuta treaba ca lumea … fiecare a dat din umeri. Si asta nu am inteles noi niciodata ca indiferenta are urmari, de cele mai multe ori fara intoarcere.

Acum handicapul handicapatilor ramane aminitirea celor cateva sute de grame de carne si oase. Ei sunt parintii ce au cotizat la stat pentru a spera ca intr-o zi va fi mai bine. Handicapul insa s-a marit. Nu-l mai reprezinta sistemul ca pentru noi toti, pentru ei angoasele viitorului vor fi mult mai dureroase.

Cu drag,

One reply on “Handicapul handicapatilor”

E strigator la cer cum niste fiinte nevinovate si niste familii si-asa chinuite cu traiul zilnic romanesc, au platit scump incompetenta, marsavia si afacerile dubioase ale claselor conducatoare ce s-au perindat pe la putere si care au secatuit sistemele romanesti, de fonduri si profesionalism. Am incercat pentru cateva momente sa ma pun in pielea parintilor suferinzi si am simtit ca inebunesc……… nu mai am cuvinte……? :((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *