Categories
Blog

Experiente …

Ma intreb cu o oarecare curiozitate ce spuneti voi cei ce cititi rezultatele de aici din Melbourne sau le analizati flegmatic dupa ce ati dat click pe web site-ul oficial analizand foaia meciurilor? A castigat “x”, deci e bine, a pierdut “y”, deci ce naspa. Cam asa ceva, nu? Sau poate o spun eu prea dur caci sunt un pic mai mult decat obosit si am o scuza oarecum in a arunca cu cuvintele.
Luati-o cum vreti, dar din partea cealalta a baricadei rezultatele ascund extrem de multe contrariuri survenite si parvenite crud in fiecare secunda, grenade la propriu ce le primesti in plin si pe care, singuri sau in echipa, trebuie cumva sa le dezamorsezi repede pentru a putea lupta si tu ca individ cu ceea ce ai in sacosa umpluta zi de zi la antrenament sau , pur si simplu, in trecut. De cele mai multe ori “x” joaca cu “z” si de acasa spui repede cam cum ar fi sa fie in viitor, poate si de ce nu si de aici din linia intai, dar de atat de multe ori intervin cauze ce tin de tabara noastra, cauze ce tin de tabara adversa, cauze ce incurca amandoua taberele ( gen clima ) si cauze ce sprijina cu zambetul pe buze tabara adversa.
Ar mai fi fost posibil si “cauze ce sprijina cu zambetul pe buze tabara noastra” , dar asta este un subiect ce comisia arbitrilor din tenis din Romania nu o preda nici in ruptul capului pentru ca noi suntem fair play, cinstiti, onesti, nepatati, minunati … asa imi vine acum sa le duc o caseta inregistrata de aici sa vada si fluierasii nostri cum atunci cand gazda joaca contra oaspete regula este “totul la noi, ce ramane le dam SI lor”. Ar putea insemna ca provoc in aceste momente dezechilibre la nivelul constiintei arbitrilor romani coordonati impecabil in scopul dreptatii de catre comisia centrala de arbitri, nu? Imi pare rau ca am tupeul macar sa scriu despre acest subiect legat de arbitrii romani si diferentele aplicate in viata de zi cu zi de alti arbitrii, cand un sportiv trebuie invatat sa joace indiferent de ceea ce este impotriva lui … dar as ruga unul dintre inteleptii care dau astfel de sfaturi academice la fiecare turneu futures sau ceva de genu’ sa se uite in ochii jucatoarei mele care dupa ce a muncit ca robul pe o temperatura de aproape 40 de grade, sub ochii ei, sub ochii mei si a tuturor, a fost dezavantajata, ca sa nu zic furata, de cei ce aplica acelasi regulament international, dar cu ai dracului alti ochelari.
Am stat trei ore in soare la un meci Ema contra Isabella Holland in turul II pe tabloul de juniori a Australian Open … m-am ars de soare, m-am consumat vizibil … eu ca eu, dar de partea cealalta a gardului, Ema era si daramata fizic … muncise pentru fiecare punct, dar de fiecare data, in fiecare set, cate trei-patru puncte au fost pur si simplu acordate de la linie cu acordul scaunului … ce poti spune cand un sportiv se uita epuizat la tine si iti spune glasuit:”nu e corect, muncesc degeaba!” … nimic … strangi din dinti, tragi de sportiv, incurajezi si speri sa poata trece peste … si de ce toate astea? Pentru simplul fapt ca adversara era australianca, pentru simplul fapt ca primise Wild Card la senioare si nu se putea sa piarda asa repede la junioare, pentru simplul fapt ca trebuiau sa isi ocroteasca investitia.
Scrie cumva ceva despre asta in statisticile celor ce cititi scorul transcris alb-negru pe o bucata de display color de laptop? Cu siguranta nu … raman doar experiente triste ale unei sportive ce are vina ca munceste, ale unui antrenor ce are vina ca dubleaza munca … in vecii vecilor nu vom reusi sa fim ca ei … pentru ca noi nu numai ca nu “inchidem” ochii uneori la greu, dar de multe ori parca vrem sa le facem rau alor nostri. Si asta mi-o asum cu fapte traite sau, mai bine zis, cu experiente ale trecutului care, cu mana pe inima, sunt atat de diferite …
As mai avea de spus multe, mai ales la capitolul “cauze ce tin de tabara noastra”, si mai ales cum e sa ajungi sa redai in cateva cifre postate pe internet increngatura de evenimente succesive terminate cu happy end, dar e deja prea mult … ce ar trebui sa stiti e poate ca fiecare rezultat ascunde o altfel de realitate, pentru majoritatea de acasa ea ramand “usoara si frumoasa”!
Cu drag, din Melbourne,

One reply on “Experiente …”

Fain articol… si totusi atat de trist! Succes in continuare la Melbourne !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *