Categories
Blog

Drum nou sau doar o iluzie?

Obiceiul, bate-l vina, este sa oprim timpul pe loc inainte de intrarea in noul an, apoi sa ii numaram secundele cu sufletul la gura ceva de genu’ 5, 4, 3, 2, 1 … La Multi Ani! , ca intr-un final sa pornim totul de la inceput pe un nou drum, desigur, mai bun, mai frumos, mai sanatos. Oare?
Toate planurile inceteaza cu cateva zile inainte, cam din vremea Craciunului, ca apoi sa prinda viata dupa cateva zile, cam dupa Sf Vasile … bineinteles cu “anul asta am atatea de facut!”. Si iata cum fiecare incepe sa astearna in mod vizionar cam cum si-ar dori viitorul nu prea indepartat, sperand ca in sfarsit a venit ziua cand toti suntem egali si toti plecam de la zero, sperand ca poate-poate anul asta e anul lui sau anul ei. Zilele bilantului si zilele proiectelor as defini eu momentele dinainte si de dupa ceea ce aniversam cu fast o noapte intreaga, desi, in mod normal, acest antagonism realist isi duce veacul linistit zi de zi, luna de luna, pentru fiecare dintre noi, in interiorul fiecaruia dintre noi.
Am pornit pe un nou drum, as putea zice, insa pentru mine este doar o continuare fireasca a ceea ce am planificat acum o luna, doua, trei … Mi-as fi dorit sa pot spune ca am plecat din bloc-start impreuna, dar realitatea din pacate demonstreaza ca, virgula, cursa a inceput demult, probabil la nastere, singurul lucru de care ma pot agata fiind faptul ca inca sunt pe drumul inceput.
Un nou drum? Fiecare secunda trecuta presupune luare de decizii ce pot schimba usor sau radical ceea ce planificam, astfel ca pentru mine intamplarile vietii depasesc cu mult datele calendaristice in lupta de declarare neta a ceea ce va urma.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *