Categories
Blog

Doar atat … (photo si PS – update)

Cumva, pe undeva, Andrei Pavel a avut dreptate: “sper sa scrieti si de bine ca sa aduceti spectatorii in tribune”. Presa a ras zgomotos, aceeasi presa ce pana acum a atacat dur conditiile de desfasurare a meciului de Cupa Davis, impletind prin diblinguri articole ce provoaca susoteli, intrebari, sicane. Mai putin tenis.

Ca nu exista interes sa existe tenis, asta o stim. Ca Cupa Davis bate ca si audienta calificarile BCR Open Romania si astfel se pot provoca articole, si asta o stim. Ca cuvintele lui Ilie Nastase primeaza in orice context inspirand articole, si asta o stim. Presa speculeaza, transforma si vinde pentru a nu uita ca exista, uneori nu ca putere, ci de cele mai multe ori ca si canal de dezinformare. Sau informare viciata de punctul de interes maxim … tirajul excesiv.

Acum cateva zile cineva impartasea memoriile personale cum ca este prima data dupa multi ani cand Cupa Davis se joaca acasa in aer liber intr-o cu totul alta locatie de parcul cu platani. Nimic nou decat faptul ca “federatia si-a asumat un risc”. Si atat. Sau doar atat. Ramane insa la suprafata superficialitatea unui sistem ce de atatia ani a depins de singura arena in aer liber din Romania, pentru restul incercand solutii de moment. Ce au mers, dar s-au dus, mereu si mereu.

La Centrul National de Tenis a rasarit o ciuperca ce se afla in umbra unui mastodont consolidat in tot complexul Lia Manoliu. Daca acolo se joaca fotbal de cand ma stiu, de tot atata timp se joaca tenis in cealalta. Pare hilara comparatia, dar daca te uiti de pe aleea ce duce spre sala de tenis a CNT observi in cascada ca timpul nu a stat pe loc. Va putea scrie vreodata CTP-ul despre evolutie calcandu-si pe inima? Probabil ca nu, dar …

Mai in gluma mai in serios, necesitatea construirii unei arene dedicata tenisului exista. Ar fi un subiect de discutat deschis, insa nu stiu daca si conteaza. Sumele, cifrele, jocurile pentru putere primeaza la timona. Pana una alta, arena Centrului National sta in picioare atata timp cat s-a si lucrat la ea … 1 saptamana.

Sper ca stadionul national de fotbal sa dureze mai mult. Nu de alta, dar presa abia asteapta sa scrie ceva ce “merge” si “se vinde”.

PS: am adaugat fotografia din convingere. De pupat in dos ii las pe altii.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *