Categories
Blog

Decizii …

Sibiul a devenit din senin un punct de interes al tenisului intr-un moment al contrastului evident dintre bine si rau sau “ce am facut noi” si “ce veti face voi”, pe termen scurt, mediu si/sau lung. Dar asta nu comentez, cu atat mai mult cu cat stim cu totii ce bine ne facem la greu noi romanii noua insine.
Sa incerc sa analizez ce anume pentru a putea ramane impartial asa cum o doresc? Ar fi cateceva, iar cea mai interesanta e decizia lui Andrei vis-vis de meciul de dublu, cu atat mai mult acum cand intuitia lui a dat roade. Pe ce s-a bazat el? In loc sa dau supozitii pur speculative, ma gandesc oarecum daca a fost logica sau conjunctura ( momentum ) in conditiile in care atat din teren ( Marius ) cat si de pe margine ( Andrei ) totul a fost pentru prima data. Sunt momente, iata, cand necunoscutele aduc beneficii, succesiuni de secunde ce sparg tiparele cunoscute si aduc in prim plan ceea ce nimeni nu gandea posibil. A fost un truc sau o decizie asumata din start ca fiind putin realizabila daca totusi acel ceva exista …
Pe unii ii macina “de ce Marius?” si e normal sa fie asa. Pe unii ii oftica ca s-a castigat meciul pentru ca pregatisera artileria grea. Pe unii ii bucura oarecum ca suntem in carti.
Eu as fi curios sa aflu pe ce s-a bazat Andrei? A maximizat improbabilul preferand riscul in dauna sigurantei logice aparente?
PS: mi-a placut mult asta – Tiriac:”Ne va trebui 10 ani sa revenim in grupa mondiala!”. Un returnant abil:”Gresit, la anul vom fi tot in grupa mondiala, dar la fete!”
Si luptele continua departe de sticla televizorului in culisele tenisului …
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *