Categories
Blog

Cupa Davis: Romania – Ecuador

Capitanul-nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, si cel al echipei Ecuadorului, Raul Viver, au efectuat nominalizarile in vederea meciului de Cupa Davis din 17-19 septembrie, de la Bucuresti. O prima intalnire cu protagonistii va avea loc marti, 14 septembrie, la conferinta de presa de prezentare a echipelor, programata la Centrul National de Tenis.

Echipa Romaniei ii are in componenta pe Victor Hanescu (29 de ani, locul 54 ATP la simplu), Victor Crivoi (28 de ani, locul 171 ATP la simplu), Horia Tecau (25 de ani, locul 21 ATP la dublu) si Adrian Ungur (25 ani, locul 127 ATP la simplu). Jucatorii selectionati ai Ecuadorului sunt Nicolas Lapentti (34 de ani, locul 141 ATP la simplu), Giovanni Lapentti (27 de ani, locul 243 ATP la simplu), Ivan Endara (22 de ani, locul 391 ATP la simplu) si Emilio Gomez (18 de ani, locul 726 ATP la simplu). Modificari in privinta jucatorilor nominalizati pot aparea pana cel tarziu joi, 16 septembrie, cu o ora inaintea tragerii la sorti.

Castigatoarea intalnirii Romania-Ecuador va promova in Grupa Mondiala a competitiei.

?Echipa noastra de Cupa Davis porneste acum din nou la drum, in tentativa de a reveni acolo unde ii este locul: in Grupa Mondiala a unuia dintre cele mai importante evenimente ale tenisului masculin. Meciul cu Ucraina, din mai, in care jucatorii nostri au dovedit ambitia si determinarea de care e intotdeauna nevoie cand joci sub culorile nationale, ne da sperante ca obiectivul propus e la indemana, mai ales ca am avut parte si de o tragere la sorti favorabila, cu o echipa a Ecuadorului pe care, cu sapte ani in urma, o echipa romana mult mai tanara si mai neexperimentata o invingea pe teren propriu, depasind inclusiv inconvenientul altitudinii ridicate, cu care gazdele de atunci erau mult mai bine acomodate. Acum, avem in plus sansa de a juca acasa, in premiera la Centrul National de Tenis, locul unde baietii nostri se antreneaza de fiecare data cand se afla in tara!? a declarat Ruxandra Dragomir, presedintele Federatiei Romane de Tenis.

Staff-ul de organizare al FRT a pregatit o surpriza inedita spectatorilor si telespectatorilor care vor urmari ceremonia de deschidere a evenimentului, programata sa aiba loc, vineri, 17 septembrie, cu incepere de la ora 11:45. Momentul solemn in care vor fi interpretate imnurile tarilor participante va fi sustinut de artisti recunoscuti la nivel international. Soprana Irina Iordachescu, solista a Operei Nationale Bucuresti, va canta imnul Romaniei, in timp ce echipa ecuadoriana va fi incurajata inainte de start de formatia din Ecuador, Barikada.

Informatii oferite de catre ofiterul de presa Roxana Mircea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *