Categories
Blog

Criza, bat-o vina!

Imi aduc aminte cu un oarecare gust amar cum televizorul turuia a placinte calde la sfarsit de alegeri ministeriale, improscand minute bune de gogosi in loc sa difuzeze, poate, vreun carnagiu sportiv pentru o medalie europeana. Am inteles rapid ca poate felia de paine a sportului isi va face loc la masa plina de bucate a guvernului, transformand o agentie intr-un minister ( ANS – MTS ) si sperand ca poate asa  visele nu vor mai fi doar o degringolada. Asa am inteles eu din toate mesajele mieroase ale celor ce pe langa ca au mai doresc si mai mult. Dar de la altii. Si am inteles exact pe dos.
Caci nu a trecut mult si la masa ministerelor rectificarile de buget au cazut ca si cortinele peste scenele secate de energie, aducand realitatea in prag de criza: nu sunt bani, iar daca sunt, nici vorba de sport. Astfel ca, noul minister infiintat, in loc sa aiba bani, mai nou este pus sa dea bani. De unde taica sa va mai dea bani din moment ce sportul traieste cu grisine? Si ma rog, cui? Nimanui nu-i pasa de sport …
Uite asa, de atunci pana acum s-au produs numai involutii, criza bat-o vina devenind responsabila pentru toate esecurile si greutatile prezentului. Bellu insa spune bine: sportul e in colaps, dar din cu totul alt motiv. Ups, lovitura sub centura, ineficienta insa pentru cei care au obrazul un pic mai gros ca soriciul de craciun al vreunei scroafe gestante.
De ce s-au infiintat ministerele? Probabil pentru a culege singurele evolutii la scara mediatica din toate istoria recenta a romanului flamand de evolutie: sportul si turismul. Nu stiu cum stau altii cu brandul de tara, dar ma minunez ca prostul la cum stau altii cu sportul. 
PS: frunza de artar a scos 1 milion de dolari pentru renovarea tuturor terenurilor de tenis ce tin de autoritatile locale. Atentie, 1 milion doar pentru tenis. Acum, ghinda romaneasca sa de-a returul …
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *