Categories
Blog

Cresterea bazei de masa a tenisului de performanta la nivelul copiilor

E un titlu utopic si care ma depaseste prin cuvintele folosite: baza, masa, performanta si copii. In randul copiilor putem vorbi de un proces de dezvoltare in sine si mai putin de un stadiu ce tinteste performanta sub definitia ei, iar performanta intr-un domeniu este a catorva si nu a unei mase de practicanti (sa fie a unei baze intra deja in sfera perfectului perfect).

In acest context tematica generala a cursului de perfectionare a antrenorilor porneste cu un handicap de intelegere corecta a mesajului transmis. Cum anuntul de promovare a acestui eveniment contine prea putine informatii privind continutul, incerc sa inteleg ce ar trebui sa confirm eu, cel ce citeste. Pentru moment confirm ca am citit. E oare suficient?

Cu o oarecare legatura cu subiectul ‘cresterea bazei de practicanti’ in tenis:

1. modificarea statutului FRTenis (ce ar putea reduce din numarul de cluburi fara activitate si ar organiza pe cele cu activitate),
2. legitimarea tuturor practicantilor sub forma unui sistem de membri (copii din cursurile de initiere, amatori),
3. educarea antrenorilor sub forma unui sistem de licentiere,

ar raspunde dilemelor. Daca s-ar incepe azi ar fi de asteptat un efect cam dupa doua cicluri olimpice.

Intre timp sper sa am timpul sa particip la cursul de perfectionare a antrenorilor pentru a intelege ce nu am reusit prin titlu si informatiile transmise.

Cu drag,

3 replies on “Cresterea bazei de masa a tenisului de performanta la nivelul copiilor”

Tangent cu tema articolului: in iunie voi fi in Romania si pot rupe din timpul de vacanta vreo 3-4 ore pentru un workshop de psihologie sportiva/doua intalniri cu antrenori si/sau parinti daca exista doritori (la nivel de club) 🙂

Tematica aleasa nu se poate incadra intr-un curs de perfectionare ci, poate cel mult, intr-o conferinta sau adunare. Cursul de perfectinare, asa cum ii spune si titlul, este o modalitate de a imbunatati munca antrenorului prin mijloace mai mult sau mai putin cunoscute, prin expunerea experientelor altor antrenori de aici sau din alte parti. Atata timp cat nu exista detalii referitoare la continutul cursului pot crede ca cineva  a aruncat pur si simplu niste vorbe pe site-ul frt numai de dragul de a bifa inca o activitate anuala. Tangent cu tema eu personal sunt interesat de workshop-ul de psihologie sportiva. Astept amanunte.

Ok 🙂 Pentru a putea face un program al workshop-ului si a oferi mai multe amanunte as avea nevoie de:
1. Numarul de participanti, grad, experienta in sport ca antrenor si jucator unde este cazul, categorie/categorii de varsta antrenate 
2. Locatie si  videoproiector in functie de tema workshop-ului si de interesele participantilor
3. Persoana de contact pentru a comunica si a pune la punct detaliile legate de organizare, cost si continut
4. Interesele participantilor (ex.: Ce v-ar interesa din domeniul psihologiei sportive? Exista niste situatii care necesita imbunatartire in practica dumneavostra si aveti nevoie de strategii pentru rezolvarea lor? Exista intrebari legate de comunicarea cu parintii si/sau sportivii? Ce v-ati dori sa se intample in acest workshop? Cu ce ati vrea sa ramaneti in urma lui? etc.)
5. Perioada in care sunt disponibila este 10-21 iunie si posibil cateva zile la inceputul lui iulie (o sa va confirm cand am datele exacte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *