In Australia ploua. La Melbourne calificarile seniorilor au inceput in sala. In Traralgon turneul de juniori isi amana primele meciuri din calificari. Mai sus in statul Queensland inundatiile au provocat dezastre uriase. Peste tot ploua si nimic nu pare a se schimba prea curand.
Ce as avea de spus interesant: televiziunile locale publica permanent reportaje din zonele cuprinse de catastrofa si in febra stirilor se poate vedea la tot pasul ca australienii fac fata crizei altfel. Fara lacrimi, fara urlete, fara implorari ale divinitatii, fara priviri dusmanoase ? un pic apasati de ceea ce se intampla, dar viata merge inainte. Un batranel chiar povestea cu umor ce avea el in gradina si in casa si cate mai facea; acum era optimist si destul de zambitor: ?I?ll decorate my house different and I?ll do a lot of new things from now on?.
Si cand te gandesti ca la noi simplul mers la doctor reprezinta o incercare de temut.
Dupa un drum destul de lung cu escale la Istanbul si Abu Dhabi am ajuns cu juniorii la Melbourne si de acolo dupa 2 ore de mers cu trenul la prima destinatie: Traralgon. Pentru cei ce aleg aceeasi ruta in viitor sa se incarce cu energie in Istanbul? unde indiferenta personalului aeroportului atinge limite umane, insa intr-un final se poate face transferul ?on time?.
Dupa cateva peripetii in gara din Traralgon si anume venirea taxiului cu aprox 1 ora intarziere, precum si ceva intarzieri la cazare, acomodarea jucatorilor a inceput cu brio: som de voie pana a doua zi dimineata. 🙂
Primele antrenamente au fost destul de greoaie, alergarile si exercitiile specifice combinate cu joc ocupand mare parte din programul zilnic. Umiditatea crescuta si ?switch-ul? continuu dintre soare si ploaie si-au pus amprenta si asupra evolutiei in teren a sportivilor, per ansamblu insa, cu mici exceptii, se poate spune ca sportivii s-au adaptat.
Pentru primele randuri mai pot adauga faptul ca sunt lucruri care ?acasa? trebuie facute mai des si cu mai mult profesionalism de catre un jucator ce aspira sa joace in cele mai puternice competitii de tenis. Unul dintre ele se numeste pregatirea pentru antrenament si in special partea de stretching si partea de focus mental, precum si revenirea dupa efort ce obligatoriu trebuie sa contina stretching, dus si analiza a ceea ce a fost. Nu pentru ca asa spune coach, ci pentru ca ei sportivii au inceput sa simta ca ii ajuta daca fac, precum si ca toti ceilalti fac aceste lucruri ? si nu 30 de minute cum le-am cerut eu mereu si mereu, ci minimum 45 de minute. Inainte si dupa antrenament sau meci.
Despre meciurile din tablouri, Darius Bragusi va juca in turul II de calificari contra unui sportiv din Australia, in timp ce Radu Ingrid si Alexandru Ghilea sunt pe tabloul principal.
PS: am scris un articol, pe site-ul FRT a aparut un anunt, insa Antena 1, 2, 3 si cate mai sunt a continuat cu ?povestea? lacrimogena. In afara reclamei fundatiei in cauza de care a dat dovada televiziunea amintita, trebuie mentionat ?inca o data ca sportiva ?NU a fost invitata la Australian Open? si ca sportiva nu a fost sprijinita de FRT ?doar datorita? faptului ca se sprijina tabloul principal. Sunt reguli ce sunt respectate si sportivi care la randul lor isi aveau ?povestea lor?, dar asta are totusi limite ? macar de bun simt.
PS 2: In ceea ce priveste ?cei doar 5000 de euro? de care este nevoie pentru o deplasare in Australia, no comment. Faptul ca un sportiv merge in Australia ma bucura, insa tot atat de mult stiu ca niciodata nu s-a pus problema ca fundatia in cauza sa vina sa spuna din proprie initiativa si fara reclama mascata ca sprijina echipele nationale ale Romaniei din orice sport. Sau din orice domeniu. Sau oamenii nevoiasi. ?Ce trebuie sa facem? V-am spus deja: sa spunem o poveste, sa stoarcem o lacrima, sa intindem mana ?
Cu drag,