Categories
Blog

Conducator potrivit

Functiile importante in sistem necesita la un moment dat un conducator care sa gestioneze eficient atributiunile postului. Candidatul optim este ceea ce se cauta pentru a fi votat, dar de fiecare data voturile pot fi atat pro cat si contra, ceea ce denatureaza intr-o anumita masura optimul in favoarea interesului. Jocurile de culise si murdaria ce curge din practicarea lor sunt cunoscute pe tot globul, astfel ca ar fi interesant de stiut o strategie ideala prin care sa putem alege un conducator care sa aduca know-how actualizat si mai putina blegeala-plictiseala.
Treacand in plan specific, alegerile la functia de presedinte FRT corespund tiparului de tip gherila, insa dedesubturile existente nu ma pasioneaza atat de mult pentru a incerca sa le creionez, ci care candidat ar putea fi cel care ar eficientiza oleaca sportul alb in Romania.
Campaniile exista in mod vizibil,implicit asfixierea informationala de bine. Avem candidati,avem solutii,avem ambitie sa schimbam ceva in bine…dar, avem oare un conducator potrivit printre cei ce candideaza?
A conduce un sistem in Romania se rezuma doar la a avea cateva solutii si ceva pricepere la tenis ca fosti jucatori la un anumit nivel si … cam atat. Cel putin asa am cuantificat eu vis-a-vis de candidati si asta de departe si tangibil mult de fenomenul alegerilor si al taberelor create.
Se ignora insa sistemul romanesc in care trebuie sa ai o abilitate crescuta in a intelege cheitele care trebuie folosite, precum si axa de relatii absolut necesare pentru a putea rezista. Mai mult, diplomatia si compromisul sunt calitati esentiale fara de care este aproape imposibil sa poti face ceva constructiv.
A face rost de capital financiar pentru a pune in practica planurile, a organiza activitatea sportiva la toate nivelurile, a deveni o federatie care sa aiba un cuvant de spus in fata institutiilor statului sau a celor internationale necesita mai mult decat ambitia de a pune mana pe ciolan si apoi “om vedea” cum o scoatem la capat sa fie bine. A lucra cu insitutiile statului intr-un sistem bugetar greoi,dar totusi a avea “libertatea” de a fi institutie de drept privat nu este la indemana oricui, cu atat mai mult a celor ce sistemul functionaresc e strain sau a celor ce tenisul a insemnat doar activitate de jucator sau antrenor.
Nu cu intentii aduci la liman un sistem, ci cu abilitatea de a conduce inteligent fara a ataca constient sau inconstient lucruri sau persoane ce cunosc sistemul intr-o maniera ce tie ca candidat iti este atat de straina.
Personal am avut o surpriza neplacuta de la unul dintre candidati care se doreste candidatul potrivit, dar asa cum a pus problema deja este in eroare. Insa fiecare actioneaza cum doreste si culege asemeni planului intocmit.
Intrebarea insa care ma macina a devenit simpla: avem oare candidat potrivit la FRT?
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *