Categories
Blog

Cine castiga?

Exista o circulara redactata de ( fostul ) presedinte al comisiei antrenorilor a FRT si trimisa elegant prin fax? membrilor cu drept de vot ai aceluiasi for sportiv, de altfel o instiintare extrem de ok asa si nu ca restul aduse la cunostinta prin intermediul hartiei de ziar. Este un punct de vedere, demn de luat in calcul si analizat mai departe de catre membrii cu drept de vot, adica cluburile, care mai departe isi vor indeplini obligatiile cu succes cascand urechile blegi la inca un set de pledoarii pro si contra.

Ramane insa prima intrebare: membrii cu drept de vot au si drepturi? Adica, in afara de taxe si vize plus voturi, membrii pot beneficia de ceva palpabil de la FRT? Si aduc in discutie prioriatile CNT: 1 – loturi nationale, 2 – initierea CNT, 3 – antrenorii care isi desfasoara activitatea si vara pe terenurile de zgura ale CNT, 4 – activitatea unui vicepresedinte ( neoficial, dar uite ca merge ). Dreptul unui membru cu drept de vot vine d-abia acum, culegand ce a mai ramas in cosul parguit deja, platind acelasi pret unitar indiferent de ora si zi, nivel de peformanta sau rezultate.

Si se incheie totul cu ultima intrebare: cine castiga din lupta Ruxandra Dragomir – Comitetul Director? Habar nu am, dar stiu cine va pierde: tenisul.

PS: transparenta in FRT, cluburi puternice si un centru national reorganizat – manifeste electorale puternic mediatizate, dar:

a) nici un urma de transparenta, e un razboi in toata regula

b) nici urma de cluburi puternice, dovada o constituie premerile de la nationalele pe echipe, sprijinirea lor in pregatire si inexistenta lor juridica in fata persoanelor private fara drept de vot ( vezi CNT )

c) reorganizarea CNT – uffff si performanta dispare, un fel de reorganizare axata pe eficienta unui club privat si mai putin a unui CENTRU NATIONAL

Cu drag,

One reply on “Cine castiga?”

Cine castiga? Antrenorul spune ca nu tenisul.Eu sunt parinte si spun ca nu castiga copilul, care, daca nu e in lotul national, e tratat ca orice amator de sport doritor sa inchirieze teren la CNT.Acest lucru se intampla chiar daca tanarul doritor de sport se antreneaza zilnic , se afla in prima pagina a clasamentului national si a sportivilor romani clasati international la categoria sa de varsta.Tanarul sportiv este si elev si mi s-ar parea normal ca cei ce se ocupa de conducerea sportului sa nu ignore acest aspect al vietii unui copil care vizeaza performanta sportiva.Stiind care este timpul petrecut cu transportul in Bucuresti, concluzionez ca organizarea tuturor activitatilor zilnice intr-o arie teritoriala cat mai restransa aduce beneficii rezultatelor pregatirii sportivului.Am gandit lucrurile in sensul eficientizarii timpului.

Constat ca CNT tinde sa devina, din perspectiva noastra, un club comercial ca si celelalte din zona.Acest lucru ma face sa ma gandesc la “filozofia”transmisa de un arbitru la un concurs din calendarul national- ca pe ei, oficialii, nu-i intereseaza chestiunile legate de scoala si banii cheltuiti de parinti in sustinerea copiilor aspiranti la perfomanta, ca daca ai bani, faci tenis, iar scoala este un capitol total separat.
Mi-ar placea sa simt din partea FRT si a CNT ca au constiinta existentei datorita cluburilor,care la randul lor exista datorita sportivilor si ca,in virutea acestui lucru, construiesc programe de perspectiva in centrul carora sa fie sportivii.
In acest moment am senzatia ca in spatele cuvintelor BANI,ORGOLIU,PUTERE, cuvantul SPORTIV este minimalizat si golit de continutul sau uman, educational.Apare intrebarea “care este rostul sportului de performanta?” si ma intereseaza raspunsul vazut din cat mai multe unghiuri, caci mi se pare esential atunci cand ai tangenta cu acest domeniu.
Cu drag, yo, mam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *