Categories
Blog

Ce dorim si ce alegem?

V-ati intrebat vreodata de ce dorim ceva si alegem intr-un final altceva?

 E aproape paradoxal faptul cum de cele mai multe ori dorim de exemplu un anume fel de bluza si ne trezim iesiti din magazin cu un altfel de tricou, zambind bucurosi de ironia sortii ca si cum asa a fost sa fie. Cum acelasi tipic se intampla in mai toate domeniile de activitate in care dorim ceva si intr-un final ne multumim cu altceva, trag atipic de stilou si remarc intoarcerile in timp ale birocratismului neaos. In sport.
Citesc ca australienii dezvolta programe constante in ale tenisului “training”, americanii torpileaza PDA-urile cu tot felul de statistici cam de pe vremea de cand inlocuiam cerneala din calimara, englezii investesc masiv in planificari computerizate … ce mai, pana si Vantu cu Patriciu baga capital in industria online. Dar nu si sportul romanesc ce si-a adus aminte ca a face catastife de hartie combinate cu energii risipite de pomana reprezinta cheia eficientei comuniste in vremuri capitaliste.
Astfel, am dorit sa evoluam, dar am ales sa involuam … cui ii pasa de sport? Poate doar celor de la GSP 🙂
Cu drag,

2 replies on “Ce dorim si ce alegem?”

Sportul romanesc face pasi inainte, dar probabil ca sunt atat de mici in comparatie cu pasii altora incat distanta e din ce in ce mai mare astfel incat pare ca involueaza.

Pasii inainte sunt de multe ori iluzii ce genereaza deziluzii intr-un final si asta poate si pentru ca metodele si mijloacele folosite sunt de cele mai multe ori depasite. Nu am vrut sa scot in evidenta faptul ca unii evolueaza sau macar incearca, ci faptul ca noi dorim acelasi lucru cu insa alti "carbuni".
Din pacate la nivel de sport ca sistem ne reintoarcem la ceea ce ne-a facut sa fim siguri in vremuri apuse( hartogaraie ad hoc ) in dauna proiectelor stiintifice cu scop de dezvoltare. Habar nu am daca a verifica este mult mai important decat a dezvolta, dar asta se intampla acum in sport: scriem pentru a ne justifica in loc sa scriem pentru a progresa.
Eu am dorit sa aduc o medalie la club, din pacate am ales sa fac prezenta la sportivi. Asa sunt dispozitiile legale moderne. De ce? Pentru ca pasii aia inainte ascund gropi uriase datorate unui sistem ce supravegheaza ordinea si disciplina. Pentru asta avem politisti, de ce ne mai trebuie tehnicieni?
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *