Categories
Blog

Aussies

Departe de casa; si totusi in sfarsit o oportunitate de a mai scrie pe blog cate ceva.?La cateva zile de la artificiile ce anuntau inceputul unui an nou, tenisul mare si asistentul permanent, tenisul juvenil, se reunesc in Melbourne pentru primul turneu de grand slam al anului. Pentru noi toti pasionatii de sportul alb, evenimentul este unul suprem; ciudat insa, pentru ei australienii este doar unul din evenimentele ce se intampla si asta prin prisma faptului ca varietatea sporturilor practicate pe taramul austral este mare. Sau cel putin diferita fata de ceea ce cunoastem noi.

Atmosfera insa este incinsa daca revenim la subiectul principal; in Melbourne azi se termina tabloul ?de calificari, in timp ce turneele pregatitoare din circuitul ATP si WTA isi desemneaza castigatorii. In randul juniorilor incepe turneul pregatitor din Traralgon, in timp ce calificarile aceluiasi turneu aproape ca s-au terminat.

Asadar, departe de casa si aproape de tenisul australian; mai precis cu juniorii in Traralgon si din pacate cei doi juniori ce au jucat calificarile nu au reusit sa treaca de incercarile inedite: vant, teren de greenset, fus orar, adversari incomozi ca si stil de joc. Insa, nimic nu e pierdut daca lucrurile sunt percepute constructiv.

La final, lucrurile pot fi si definite: suntem aici o echipa mare: Ilka Csoregi, Elena Cadar, Irina Bara, Ioana Rosca, Vinti Stefan, Sulea Tudor, Toni Gaspar si eu. La aproape 200 km departare s-au adunat si seniorii. Cel putin prin prisma cifrelor, tenisul romanesc avanseaza. Sigur, ramane ca rezultatele sa fie si cele sperate, insa sansele se maresc de la an la an.

Sa ne auzim cu bine,

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *