Categories
Blog

Analiza testarilor fizice efectuate de sportivii de lot national

Ianuarie 2018: m-am uitat pe rezultatele testarilor fizice efectuate de cativa sportivi la lotul national si datele nu mint. Sigur, uneori pot fi interpretabile, alteori pot contine erori ajustabile. Per ansamblu, nivelul de pregatire fizica al unui jucator de lot national este (total) necorespunzator. Si punct. Si e punctul meu de vedere argumentat cu date, rezultate, baremuri. Luati-le cum vreti.

Septembrie 2012: impreuna cu colegii din cadrul FRT din acel moment am efectuat o analiza pe care o regasiti aici (daca link-ul devine nefunctional, voi publica varianta PDF). Informatiile sunt valabile si in acest moment, dar din ce in ce mai neaplicabile in procesul de dezvoltare, implicit procesul de pregatire sportiva al unui jucator de tenis la nivel national, in special cei nominalizati ca fiind un varf.

Prea mult tenis … si prea putina pregatire fizica, prea putina atitudine pe si in afara terenului.
Nu sunt nici acum bani, arbitrii fac de toate in continuare (perie si terenul, nota bene), turneele s-au inmultit si jucatorii inca parca nu se mai nasc, cluburile exista si de fapt nu prea etc … dar ce era in urma cu peste 6 ani, se adanceste.

La momentul respectiv, aveam o preocupare si spre partea psihologica / mentala / emotionala, din diferite motive nu am reusit sa concretizam intr-un proiect national. Azi, acesta ar fi primul lucru pe care l-as face, plecand de la nevoia de educatie sportiva si tinzand catre procesul de autonomie decizionala.

In fapt, sunt bucuros ca asta fac(em), la nivel de club, impreuna cu colegii mei. Restul raman niste date la nivel national.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *