Categories
Blog
Ploaie torentiala pe dupa amiaza in Sao Paulo in ziua de joi… Ema a castigat meciul de dublu din sferturi seara tarziu jucand pe un teren acoperit, reusind sa finalizeze un meci tensionat de una singura, fiind un mic pas inainte fata de cele cateva meciuri pierdute din cauza ezitarii la finalizare si totul printr-un voleu decisiv. A ascultat si a invatat cum poate gestiona aceste momente importante si desi este intr-o faza incipienta, ma bucur ca a inteles ca hotararea si riscul asumat de cele mai multe ori inclina balanta decisiv in favoarea celui ce gandeste asa. Un episod neplacut a fost trait ieri dupa amiaza dupa victoria la dublu contra unei alte romance, dar consider ca este atat de pueril incat am trecut peste, desi a afectat atat persoana mea cat si pe Ema.
In proba de simplu Ana Bogdan si Diana Marcu au castigat doua meciuri destul de dificile impotriva italiencei Burnett si respectiv sarboaicei Jovanovski, dar nu am putut urmari desfasurarea partidelor pentru ca in acelasi timp am avut antrenamente cu Robert si apoi Ema. Ma bucur insa pentru rezultate si in special cel al Dianei si le doresc succes in sferturi. Bravo…
Ce anume are de facut un sportiv in competitii si ce anume trebuie sa preia antrenorul este un fel de talmes-balmes in acceptiunea romanului si ma refer acum la varsta junioratului. Avem asa:
1) treburi organizatorice generale – bilete de avion, rezervari hotel, pick up-uri, check in-check out
2) treburi organizatorice zilnice – transportation, alimentatia zilnica ( procurare tichete si orele de masa), practice courts, parteneri de antrenament, parteneri de dublu, efectuarea programului zilnic de pregatire fizica, verificarea echipamentului de joc, contactul cu desfasurarea meciurilor, pregatirea de meci, masaje, laundry
3) meciul competitional in sine
4) ce se intampla dupa meciul competitional
Sunt cu siguranta mai multe la fiecare capitol, dar sunt trecute sumar cateva pentru a putea avea loc o discutie cat de cat.
Eu ma intreb: ce anume ar trebui sa fac eu ca si antrenor pentru sportivii mei atunci cand sunt in competitii? Ma ajutati un pic voi?
PS: Din experienta sportivul este bine sa fie ferit de sarcini ce nu sunt compatibile cu statutul de sportiv si este bine ca el sa fie linistit pentru a putea juca la maximul potentialului lui, orice minut pierdut pentru orice altceva decat pregatirea lui fiind consumatoare de energie constructiva. Sportivul a venit sa joace la turneu si asta e datoria lui, de restul se ocupa partenerul lui.
Situatie: as incerca ceva, dar nu dau nici una pentru a nu influenta in nici un fel desfasurarea actiunii.
Cu drag,

One reply on “”

Buna ziua,
Va urez mult succes si bafta in continuare.Sa zic si multa rabdare?-poate ca este nevoie .La revedere si ne mai auzim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *