Categories
Blog
Romania a fost la un pas sa aiba o saptamana magnifica in tenisul mondial juvenil prin arborarea tricolorului in doua din finalele celor mai importante turnee de juniori din cadrul circuitului ITF Juniors.
In prima saptamana din an doua sportive reprezentante ale generatiei anului ’92, Bogdan Ana si Bogdan Ema, doua sportive cu acelasi nume de familie ( fara a avea vreo legatura insa ) au participat la cele mai puternice competitii internationale dedicate juniorilor pe doua continente diferite: “44th Coffee Bowl (Copa del Cafe)” , Gradul 1, Costa Rica si “Traralgon ITF” , G1, Australia.
Marti dimineata ( ora Romaniei ) Bogdan Ema a pierdut in doua seturi semifinala disputata pe taramul cangurilor.
Cu cateva ore inainte, Bogdan Ana ridica trofeul campioanei in celalalt colt al planetei. Atat la simplu, cat si la dublu alaturi de partenera ei romanca Diana Marcu.
Am fost la un pas ca romani sa declaram prima saptamana din an din punct de vedere al tenisului la nivel de juniori “saptamana Bogdan”. Chiar si asa, performantele lor sunt extraordinare. Felicitari fetelor!
A fost o saptamana plina, o saptamana ce aduce inca o data incredere in viitorul tenisului romanesc, in special cel feminin. Continuand la nivelul senioarelor in saptamana aceasta cu Raluca Olaru, Edina Galovits, Sorana Carstea si Monica Niculescu, precum si Alexandra Dulgheru sau Mihaela Buzarnescu putem spera ca in curand plutonul fruntas feminin sa se instaleze total in prima suta si in grupa mondiala la FED CUP. Cobarand la ce vine din randul junioarelor: Halep Simona, Begu Irina, Iova Andreea, Mitu Andreea, Damaschin Alexandra ( si nu numai ) nu putem decat sa adaugam ca intr-o zi tenisul romanesc va fi puternic.
Pentru cei ce nu vad aceste realitati este bine sa deschida larg ochii si sa lase misogismul deoparte. Fie ea federatie nationala, club sportiv sau orice organizatie implicata in sprijinirea tenisului, mai ales financiar. Fie ca vorbim de traditie, de interese prioritare sau orice altceva.
In randul baietilor, juniori ca Copil Marius, Coman Robert si Ciprian Porumb ( campionul european de anul trecut de 14 ani ), dublati indeaproape de ” proaspatul” senior Alexandru Luncanu, precum si Victor Hanescu, Cruciat Adrian, Gard Catalin, Ungur Adrian, Crivoi Victor ( si nu numai ) si redutabila pereche de dublu Mergea Florin/Horia Tecau pot intregi tabloul performantial al tenisului romanesc in urmatorii ani.
Nu lasati aceste nume sa se piarda, nu lasati praful sa se asterne peste ele, faceti-le fiecare cum poate sa straluceasca, sprijiniti-le fiecare la maximum pentru ca ei sa poata ridica tricolorul romanesc cat mai sus.
Depinde de noi ca romani daca in viitor vom putea sa declaram fiecare saptamana tenisistica trecuta ca o saptamana a performantelor romanesti, pentru ca nimeni altcineva din strainatate nu o sa ne ajute. Niciodata…
Inchei cu voce tare si raspicata pentru fiecare dintre voi: HAI ROMANIA!
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *