Categories
Blog
Sarbatoarea Craciunului aduce cu sine an de an cateva zile libere petrecute alaturi de cei dragi. Acest conglomerat de zile magice in care fiecare reuseste sa revizuiasca ce a fost si sa se incarce pentru ce va urma vine ca o binecuvantare pentru fiecare care in tot restul anului a fost robul muncii de zi cu zi. Pentru majoritatea. Pentru unii insa cuantumul se reduce drastic, se comprima la cateva ore de liniste.
Sportul de performanta este o exceptie de la regula, o exceptie ce nu cunoaste zilele de nastere, zilele de sarbatoare, zilele de vacanta ale calendarului respectat de toata lumea. Are propriul calendar ce trebuie urmat cu incapatanare pentru a putea crea premisele ca pe viitor sa te poti bucura de pe urma muncii titanice.
Nimeni nu iti da certitudinea ca vei culege roadele procedand asa, dar aproape cu siguranta sansele se reduc drastic ignorand aceste legi nescrise. Timpul, asemeni un adevarat supervizor cu puteri depline, sta ascuns si parca nebagat in seama macina cuminte, analizeaza si imparte dupa zicala ” munca si rasplata”. Isi are si un asistent de incredere ce duce la indeplinire in mod decisiv indicatiile date dupa un sistem bine pus la punct numai de ei stiut. Numit “sansa”. Numit “noroc”. Numit “soarta”.
Participantul avid de performanta nu are alta solutie decat sa urmeze caruselul inventat si upgradat constant de altii. Trebuie sa fie un permanent perpetuum mobile ce are o singura directie constructiva: inainte cu toate panzele sus. Fie el sportiv. Fie el antrenor. Fie el orice participant la vis.
Pentru cei din afara sistemului sportiv performantial aceste fenomene par a fi ceva de neinteles, insa sunt doar cateva din sacrificiile cerute pentru a reusi. Sunt parte integranta a unei vieti oranduite la un moment dat dupa patru mari sarbatori: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open. Si dupa zile de nastere ca: Mastersul de la Shanghai sau Madrid. Sau zilele de nume ale circuitului profesionist de tenis ATP sau WTA. Pentru o buna perioada de timp viata fiecarui tandem sportiv-antrenor cunoaste aceste repere unice pe care le implementeaza extrem de puternic in cotidian.
Toate au insa si un sfarsit si intr-un final viata isi urmeaza cursul normal, revenind la datinile si sarbatorile pe care orice om le traieste intens si dupa care se incarca sufleteste. Intr-un final fiecare tandem sportiv-antrenor revine la calendarul atotstiut, revine la statul de om. Incepe sa se bucure de sarbatorile pamantesti si incepe sa isi cladeasca incet si sigur drumul normal al fiecarui om.
Pentru unii prima sarbatoare va incepe nu peste mult timp departe de casa. Este o sarbatoare a tenisului, este o sarbatoare restransa a celor ce si-au ales si si-au modelat intreaga structura interioara pentru a putea participa, este doar pentru cei carora cuantumul conglomeratului de zile magice a fost restrans drastic la cateva ore de liniste. Fie ca vorbim de Australian Open sau orice alt eveniment tenisistic la orice alt nivel.
Pe tot globul pamantesc insa atat pentru ei cat si pentru ceilalti, Sarbatoarea Craciunului este in toi. Sa ne bucuram cu totii de aceasta sarbatoare!
“O sanie parcata pe dos si un ren furios,
Un sac ravasit si un Craciun fericit.
In cadouri sanatate, ca in rest veti munci sa aveti de toate.”
Sarbatori Fericite,
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *