Categories
Blog

Zvonuri si decizii (2)

Am promis ca revin. Pozitiile de Exceptie Nationala au inlocuit pozitiile de Wild Card la Campionatul National Individual, cel putin ca si denumire.

Aspectul bun este ca numarul invitatiiilor este redus.
Aspectul care poate deveni susceptibil este nominalizarea celor cu adevarat exceptii. Si nationale. Nu spun ca nu sunt si copii care si-au meritat locul prin valoare pentru o astfel de pozitie.

Nu cunosc argumentarea revenirii la pozitiile de exceptie nationala, doar franturi de discutii. Avand in vedere ca in vara Campionatele Nationale Individuale vor fi organizate in tara, ma pot astepta la o decizie de remodificare in favoarea organizatorilor. Dar, sa nu plecam cu supozitii fara vreun motiv intemeiat. Sa facem ca de fiecare data: vom vorbi dupa ce se intampla.

La capitolul zvonuri se pare ca zona Braila traieste o perioada de experimente. O zona pilot in care arbitrii nu isi au rostul, desi turneele sunt oficiale si trecute in calendarul intern. La capitolul drepturi din regulamentul de functionare al comisiei de arbitri FRT un prim punct il reprezinta dreptul de participare a unui arbitru la o competitie oficiala organizata de un membru FRT. Sigur, nu este stipulata obligativitatea. Probabil o aprofundare a legii sportului si apoi aplicarea articolului 66 din statutul federatiei ar lamuri neclaritatea.

Pentru mine e anormal si greu de perceput. Si cunosc argumentarea. Pentru ca, pana la urma, arbitrii isi au si ei rostul in fenomenul sportiv. Nu doar ca si denumire.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *