Categories
Blog

World number one

Zi de duminica innorata la Paris anunta ca in cateva zeci de secunde se vor scrie pagini de o frumusete inimaginabila. Un calcul rapid facut in subsolul arenei Suzzane Lenglen cu cateva zeci de secunde in urma arata faptul ca invingatoarea finalei de simplu de juniori va fi si … WORLD NUMBER ONE! … la juniori…
Am intrat in complexul sportiv ajutat de Roberta ( antrenoarea ITF Team ), dar asta dupa cateva discutii in contradictoriu cu paznicii parizieni, apoi o acreditare rapida si in pas alergator am cuantificat imagini vizuale de o frumusete rara.
Am revazut-o pe Ema dupa cateva saptamani si am asistat la antrenamentul oficial dinaintea finalei alaturi de Roberta pe terenul numarul 4, fiind placut surprins de zambetul afisat da amandoua. Tonica, plina de energie, increzatoare. Dezamagirea a venit insa la final cand Mc Enroe pur si simplu a dat-o afara de pe teren, ignorand faptul ca din antrenament mai erau aproape 15 minute, gesticuland faptul ca el are antrenament acolo.
Pe terenul numarul 13 Simona terminase antrenamentul si am revazut-o aici la vestiare in incinta arenei Suzanne Lenglen. Bucuroasa, vioaie, gata de finala.
Astfel, finala romaneasca de la Paris se anunta un episod frumos! Am pregatit tricolorul pentru a fi abordat pe terenul numarul 2 si ma pregatesc de istorie.
Sunt mandru ca sunt roman si o voi spune fiecaruia care va fi prezent. Pacat insa ca scrie Romania pe fetele noastre, pentru ca se simte ghimpele tarii din pasaport in atmosfera de aici: nimanui nu-i pasa de finala romaneasca, pana si revista oficiala alocand doar cateva randuri intr-un colt de pagina. Asa merita fetele noastre oare?
Ma ridic insa de aici si ma pregatesc sa asist la un eveniment rar! Cine va fi regina junioarelor la Roland Garros?
Sunt bucuros si emotionat ca astazi o eleva participa la un astfel de eveniment, dar ca sa continui articolul lui Oni, stim amandoi adevarata valoare a fetelor romance ( nu numai a Emei si Simonei ) si stiu ca amandoi consideram oarecum normal ca aceasta finala are loc intre doua romance, sau, cel putin pe una dintre ele, o auntasem deja demult, amandoi, pe aleile tenisului romanesc. Unii insa ignora realitatea, iar ce mai grav, habar nu au ca ea poate fi asa cum e astazi.
Cei ce stiu si cei ce sunt cu sportivii zi de zi in circuit trag semnale de alarma zilnic pentru a atrage atentia ca ROMANIA poate fi mai buna daca … s-ar intampla cate ceva …
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *