Categories
Blog

Un sfarsit de saptamana cat pentru un an intreg

Prin retragerea lui Victor Hanescu din Cupa Davis s-au rezolvat de la sine necunoscutele dinaintea unor astfel de intalniri: al doilea jucator pentru meciurile de simplu si partenerul de dublu al lui Horia Tecau. Cred ca putea fi si o singura persoana in ambele roluri, desi ar fi fost mult prea fortat. Astfel,

1. Marius Copil devine titular pentru meciurile de simplu
2. Florin Mergea revine alaturi de Horia

Sunt doua plusuri incontestabil de valoroase in omogenitatea echipei de Cupa Davis, plusuri ce asigura o stuctura combativa pentru orice intalnire ce va veni de acum incolo: doi jucatori care joaca numai simplu si inca doi jucatori ce sustin in proba de dublu. Nu sunt multe astfel de echipe, iar asta a fost si este un avantaj concret cand sunt in joc 3 din 5 puncte.

Mai sunt cateva zile pana ii vom revedea pe teren impotriva Suediei. Ar fi un alt plus ca publicul sa revina alaturi de echipa nationala, asa cum a facut-o in aprilie in intalnirea din Cupa Federatiei. Ei si tenisul romanesc merita.

Cumva,
retragerea lui Victor a adus o liniste binevenita in echipa, desi cel putin in acest moment ar fi ramas un punct de sprijin ca si experienta si nivel de joc. Probabil va fi o optiune integrarea lui sub o alta forma, insa este o decizie ce depinde de forma propusa. Ramane de vazut.

Cumva,
si echipa de Cupa Davis merge mai departe, indiferent de modificarile care apar. Zgura, varsta si clasamentul adversarilor provoaca o imagine placuta ce tinda sa ne cuprinde spre sfarsitul saptamanii. Atmosfera din cadrul echipei Romaniei aduce siguranta si intareste peisajul.

M-as bucura sa incepem saptamana viitoare cu o victorie cat pentru un an intreg de asteptari.

Ca sunt aspecte ce le consider ca pot fi facute altfel cand vorbim de echipa nationala ramane o perceptie asupra unui sistem ce incepe cu mult timp inainte; ca se fac si lucruri bune devine o realitate in conditiile in care ele se intampla.

Cu drag, 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *