Categories
Blog

Spune-mi cine vrei sa iasa ca stiu cum fac sa se intample

Am auzit cateva reactii indreptatite cu privire la continutul clasamentului cluburilor de tenis daca si iau in considerare entitatea care se pozitioneaza prima de sus.

De aici si titlul. Personal nu as merge in directia sugerarii unui clasament comandat de jumatatea plus unu a membrilor ce compun Comitetul Director si asta pentru ca as ignora realitatea faptica a celui ce conduce de drept activitatea tenisistica in clubul respectiv. Si as jigni impardonabil un colectiv care nu are o vina ca isi face treaba, cum si cat poate el de bine.

Eu, insa, raman doar eu. Restul isi poate exprima punctul de vedere ori de cate ori vor considera ca va fi nevoie.

Problematica intocmirii unui clasament al cluburilor cat mai aproape de adevar nu este tocmai una usoara. Tocmai din acest considerent pot spune ca am asistat la un dublu record:
1. Numarul criteriilor care compun un astfel de clasament
2. Perioada de timp in care a fost realizat

Si in directia asta as reflecta. Intrucat am fost parte (neimportanta) la un proiect ce a vizat identificarea parghiilor de actiune in analiza cluburilor cu activitate concreta, nu pot sa nu evidentiez faptul ca aceasta informare din partea executivului federatiei reprezinta un praf in ochi. Si un gust amar.

Oare o entitate care are sportivi legitimati poate fi si catalogata ca avand SI activitate? Admitand criteriul ca fiind obiectiv, as fi verificat cati din sportivi sunt parte a activitatii clubului. Sau au cat de cat legatura macar intr-o zi pe an cu el, clubul.

Traim in eroare, dar asta nu ne deranjeaza. Si asta pentru ca, in plus fata de sportivi, exista cateva “criterii” palpabile ce fac parte din activitatea unui club si care, iata, nu exista.

Exista un om care are mai multe raspunsuri pentru acest subiect. Are un document excel lung, poate prea lung ce contine date culese si interpretate in cativa ani. Si o experienta care in loc sa fie calcata in picioare ar putea fi respectata prin a il asculta ce are de spus.

Eu ma opresc aici.

Consider efortul intocmirii acestui clasament ca unul fara sens si care lezeaza in mod direct o realitate ce daca nu te chinui sa o afli risti sa o ingropi din nepasare.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *