Categories
Blog

Sah tacit la regina

Atat de simplu si atat de repede.
Comunicatele FRT au devenit de ceva timp mult mai scurte ca si numar de randuri condeiate pe Home la frt.ro, dar cu mult mai multa substanta ca si continut. De ce atata palavrageala intortocheata cu reintoarcere de la punctul de start, ca in trecut, cand acum se poate comprima totul intr-un singur rand? Maiestrie functionareasca si viziune a sistemului cu toate caracatitele lui a celui ce dedesubturile prim planului ii sunt atat de cunsocute. Omul din spatele cortinei. Felicitari consilierului. Bine jucat!
Sah in trei mutari intinse pe juma de an, o aparare Ruzici, urmata de un atac taios Dron si o finalizare magnifica Pavel. Andrei Pavel. Schimbul de functii se pregateste la vedere pentru ca lumea sa nu fie luata prin surprindere. Daca va juca cu Rusia, ultima zvacnire in tandem va avea loc pe banca nationalei, daca nu, viitorul suna constantean. Intai captain. Apoi presedinte. Andrei Pavel presedinte FRT in 2012-2013? O solutie viabila, de ce nu?
Scurt si la obiect, dar mai ales tacit, regina a fost scoasa de pe tabla de sah prin felul in care regele a reusit sa se apere, dar mai ales sa contraatace. Uneori prezentul se scrie in trecut pentru ca viitorul sa fie asigurat, astfel ca generic vorbind procesul de reforma inceput de FRT a inceput sa produca ba realitati viabile, ba pagube serioase in tabara adversa.
Sever Dron – Virginia Ruzici – Andrei Pavel si adaug cu tarie Ruxandra Dragomir, un director tehnic, un coordonator la nivel inalt pe probleme de management si doi capitani tineri si ambitiosi, unul de Davis Cup si unul de Fed Cup … sunt sageti ale tenisului romanesc ce tintesc sus. Cat de sus? Depinde de sulitasul regal cat de sus va arunca timp de patru ani. Si cat de constant. Cum va fi rege? Performanta bilaterala sau ca si pana acum, doar baietii?
Deocamdata asteptam ca sahul tacit la regina sa fie declarat oficial. Pentru ca sistemul e altul. Si regina la ignorat. Oare s-a grabit sa devina regina? Si astfel sistemul a respins-o?
Nimeni nu stie. Doar ei. La curtea regala. Dar vom afla, probabil, intr-o zi … si noi, trepadusii, de ceea ce mai marii decid.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *