Categories
Blog

Rotatia externa a bratului

Pentru a servi mai tare exista multe metode, de toate felurile, de cele mai multe ori insa de natura fizica sau de lucru fizic. Pana si aceea de a cumpara un radar sportiv care se poate folosi ca si testare la intervale regulate de timp constituie un mijloc de dezvoltare a vitezei ce pleaca din racheta sportivului.

Accesand literatura de specialitate si anume cateva articole de cercetare stiintifica in tenis, am decoperit ca pentru a adauga 1,6 km/ora la un serviciu este nevoie de a creste rotatia externa a bratului, ajungandu-se la cresteri?consistente de pana la 30 km/ora doar din acest lucru.

La modul genera, pentru un serviciu eficient este nevoie de minimum 50? al rotatiei externe a bratului, asa cum se observa si in imaginea de mai jos:

Rotatie externa brat

Pentru a masura trebuie sa stati intins dorsal pe un pat cu bratul folosit la seriviciu in unghi de 90? fata de corp, cotul fiind rezemat de pat. Din aceasta pozitie rotati bratul inapoi (in spate), asa cum se poate observa si in imagine si rugati pe cineva sa fotografieze punctul maxim la care poate ajunge bratul. Trageti doua linii si masurati unghiul ce reiese.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *