Categories
Blog

Realitatea fictiunii

Ce saptamana tenisistica a trecut!!! Ufff … Pe plan national ma refer si cred ca sunt in asentimentul celor ce au participat activ sau zvonisitic la zvacurile reformei nationale: atat pozitiv cat si …
Am atatea de scris incat imi pierd gandurile la fiecare tastare. Ce sa scriu? Despre ce a fost, la modul plastic, bineinteles, totul vazut oarecum prin gaura cheii? Sau despre ce a fost asternut agale fara substrat academic, bineinteles, totul vazut prin gaura cheii? Habar nu am …
Dar ii dau drumul cu volumul la maxim, fie ce o fi si sa iasa ce o iesi, caci dedicatii viitorului tenisului romanesc puteti consulta de la one davis cup player: ” … in conducerea asta care este si in aia care va fi!”. Punctele de suspensie nu pot fi reproduse, dar sunt adresate curtei regale. Un retur pe masura la fictiunea existenta. Parerea mea.
De ce o saptamana asa plina la nivel tenisistic romanesc? Dragii mei, eu am tot vazut Comitetul Director pe la meciuri, pe Sanda Dragomir si mai multi, nu am ce zice, dar pe Segarceanu Junior? Mamaaaa, asta da evolutie de tip revolutie interioara survenita la al meu soft sau … al lui Segarcea? Sa fie prezent la o competitie nationala, ce e drept, pe echipe, si nu oricare, d-aia de care a votat singurel in adunari convocate urgent asta este totusi prea mult. Fictiune sau realitate? Credeti-ma, e realitatea fictiunii! Poate-poate ii lasa regele si lui ceva ciolan, desi ma indoiesc, caci d-aia a iesit la vanatoare, se cam anunta vremuri grele. Succes, dar cam ai de munca serios, caci somnul de frumusete din ultimii ani a inceput sa emita facturi.
Mda, Campionatul National pe Echipe Seniori. Unde? La CNT, tenis pe numele de sport inregistrat la ANS si competitia mama pe plan national, nu? Fictiune de tip Spielberg sau realitate de tip Catavencu pot fi titluri sugestive ale unui afis publicitar al viitorului:”Campionatul Nationale pe Echipe Tenis – circ fara plata, dar luati-va haine groase, ca d-astea nu va dam, chiar daca suntem in campanie electorala”
In acelasi timp, o sedinta cu caracter de invitatie a avut loc undeva in Bucuresti ( pot fi si precis daca doriti cu ziua, data, ora si locatie – joi, 9oct 2008, orele 18.30, TC 2000 ) unde Sever Dron a prezentat planul viitorului. Nu am fost prezent si imi pare rau, dar am inteles si asa cum ma asteptam intentiile dansului sunt constructive, dar oare realizabile? Si stiti de ce dle Dron? Caci eu nu cred ceea ce se promite de la pupitrul FRT. Si nu ca nu se poate realiza, nici vorba.
Si va dau si un exemplu mic, scurt, la obiect, palpabil. In dimineata de joi a aceleiasi zi, antrenorul federal ( unul dintre cei doi ) a fost anuntat ca Comitetul Director a decis ca Campioana Nationala a Romaniei pe Echipe 2008 ( si fete si baieti ) sa fie recompensata cu suma de 2000 EURO si sa faca in asa fel incat sa transmita ca si director de turneu decizia luata. Minciuni adevarate crezute de creduli pe vorbe, caci vicepresedintele FRT ( unul dintre cei patru ) a negat cu zambet larg: “euro? nu a fost vorba nicioadata de asa ceva. De lei a fost vorba!” … pai asta vorbeam si noi, contravaloarea in lei a sumei de 2000… doua mii de ce? Si stiti ce doare? Ca s-a mers pe burta pana la semnarea statului de plata care arata clar: echivalentul sumei de 2000 de USD. Bine naiba ca nu au fost yeni sau leva, ca nu mai aveam mult. Si atunci? Sportivii au fost pacaliti, dar fictiunea a mers inca o data. Pana realitatea a scos la iveala acest dute-vino mlastinos in care ne invartim. Nu mai pacaliti sportivii, macar nu le mai spuneti dinainte. Si pentru a evita faptul ca poate sunt in necunostinta de cauza a cursului valutar, faceti fiecare conversia la ceea ce s-a primit: aprox 4700 ron in mana cu impozit de aprox 8500 ron … un total coafat la 5600 ron. Cati euro si cati dolari? Euro sau fictiune, dolar sau realitate, caci leul e clar palpabil de adevarat.
Pana acum am scos sageti otravitoare, dar nu toate sunt asa. Una dintre cele cu leac este si premierea facuta anul acesta la aceste Campionatele Nationale pe Echipe de catre directorul de turneu, vicele cu pricina si arbitrul si ma refer la premierea fetelor, caci la baieti ( a fost ce n-a fost niciodata ). Cupa si diploma pentru club, medalii si cupe pentru fiecare jucator si cate un tricou de campion, plus banuti ( bineveniti, asta nu comentez si e un gest extraordinar, dar daca nu aruncau cu minciuna nu aveam nimic de obiectat, si 100 ron erau super ), asta la echipa condusa de mine si coach Oni. Stai ca uite acum vad ca nu m-am laudat si eu oleaca, ca eu ca de obicei, caut nod in papura in loc sa bag texte patriotice. Olimpia Bucuresti este Campioana Nationala la Senioare si medaliata cu bronz la seniori ( detalii la www.olimpiatenis.ro ) si sunt extrem de bucuros de aceste performente minunate. Si stop, ajunge cu gloria, sa revenim la ale noastre. Mda, deci felicitari pentru intentie si pentru ca s-au materializat totusi. Simti la final ca s-au jucat echipe, dar pe viitor poate se anunta de prin ianuarie premiile la echipe pentru a avea 16 echipe la fete si 16 la baieti pe tabloul final. Si sa se respecte moneda. Concurenta nenica, sa se stie ca avem echipe. Ca de putut se poate. Depinde de realitatea vazuta de cei ce improsca fictiunea.
Ultimul capitol ca deja s-a lungit postul asta este didicat unui spectacol sportivo-tragico-comico-dureros de adevarat petrecut la finala de baieti pe echipe dintre Steaua si Brasov. Nu imi aduc aminte ca sa mai fi vazut o intalnire intre ei inceputa la 10 si terminata la ora 20.20, lucruri ce indica adevarate lupte tenisistice. Asa si a fost, frumos, foarte frumos, intalnire si titlu decisa pe intuneric la dublu. Dar au fost si altele, care din pacate, sunt realitati palpabile ce au influentat neuronii jucatorilor sa se agite pe buna dreptate din viciu de procedura. HAHAHAHA!
1. terenurile alunecoase – sa reproduc ceea ce amadoi componentii de baza ai Davis Cup au spus textual? Ca ce au spus restul, deschidem o carmangerie ad-hoc de il facem pe Matache macelarul sa importe en gros de la “players meat station”
2. mingiile. Atat ca si compozitie, cat si ca numar al lor, dar si ca si rulare oficiala intr-un meci oficial reglementat printr-un regulament oficial aprobat de catre un organism oficial numit Comitetul Director. Penibilitati oficiale tinute in frau de arbitri oficiali care au iscat iesiri necontrolate ale unor jucatori oficial legitimati care, din pacate, aveau SI dreptate.
Astfel, un nou procedeu de servit cu intoarcere 180 de grade si azvarlire a mingii UZATE peste ditamai sala CNT, followed by un serviciu cu avant de tip volei biciuit exact cat trebuie si probabil aterizat in stadionul de fotbal 23 august in renovare, alimentat de fraze academice de nivel inaintat, precum si joc de dublu in patru pe un teren in care unul din cei patru tipa la ceilalti si la capitanul propriu sa schimbe mingiile conform regulamentului ( caci asta a fost dilema pe acolo ) … au incheiat Campionatul National pe Echipe Seniori 2008. Pardon. Mint. Un player a dat semnalul de incheiat: “Gata?” Si arunca mingea cat poate in sus. Si rosteste:
“Dute-n M…..i matii!”
Asta e realitatea, fictiunea e ceea ce vi se spune.
Cu drag,

2 replies on “Realitatea fictiunii”

Ha ha! Foarte tare a fost episodul cu mingile. Pacat ca nu a fost cineva sa filmeze. Incerc sa detaliez acea particik. Nu dam nume :).

Un jucator cere schimbarea mingilor si este refuzat din cauza unui regulament nou, valabil numai aici in Romania pt. partidele de dublu: penibil. Acel jucator face atunci acea serva spectaculoasa la aproximativ 100grade 🙂 scz, 100 nu 180… si ca in filmele cu prosti ii arata arbitrului ca mai are 2 mingi. Arbitrul in cauza arata ca nu-i pasa… mergeti mai departe. Se mai joaca o minge … apoi inca o serva gresita prin curtea lui 23 august. Moment tagic, ii arata arbitrului ca mai are o singura minge :)) si uite asa s-au schimbat mingile.

De remarcat momentul in care la prima minge “gresita” arbitrul ii da avertisment… insa acesta ii explica: “Nu domle, asa am servit eu” . Arbitrul: “Nu ca ai dat cu ura”… doresc acum sa cunosc unitatea de masura pt. ura. Ai dat cu ura, cu mai multa ura, cu si mai multa ura sau 2x ura, 3x ura… ramane o dilema

Felicitari pentru rezultatele obtinute!Remarcabil.
Jocul la echipe inseamna altceva, caracterul fiecariua se manifesta putin in alte dimensiuni.Solidaritate, etica,”suflet”,disciplina,onestitate,lupta parca sunt amplificate de tot atatea oglinzi cati membri are echipa(si sustinatori).Legaturi de echipa-chiar si numai pentru o saptamana(chiar si in absenta antrenorului delegat la baieti…)!
Dar urmeaza a doua saptamana pentru o parte dintre jucatori-cei mai juniori.O noua motivare,in calitate de urmasi ai campionilor nationali pe 2007.Putere si entuziasm , coach, acum sa vedem “incarcator de baterii”…
Mult succes!
Cu drag, yo, mam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *